Podziel się wrażeniami!
Oczywiście dla całkowitego audio amatora i w jakiejś rozsądnej cenie, coś z niższej półki.
Warunek konieczny - powinno to współgrać z telewizorem typu z serii 809c.
Ewentualnie na jakie marki patrzeć a jakie sobie podarować.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Bardzo dziękuję za pomoc. Dzięki Tobie dowiedziałem się co to RMS, THD i pasmo przenoszenia:smileylaugh:
Dane, których nie było w porównaniu znalazłem w instrukcji, a dzięki Twoim informacjom wiedziałem o czym czytam:smileylaugh:
Wybór dokonany i jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam
P.S Który ma lepsze pasmo przenoszenia?:smileyshame_on_you:
Witam,
Nie wgłębiając się w szczegóły.
Hz - pasmo dolne (niskie częstotliwości) odpowiedzialne za basy - czym niżej tym głębszy bas
kHz - pasmo górne (wysokie częstotliwości) odpowiedzialne za soprany - czym wyżej tym większy sopran
Wszystko zależy co komu się podoba. Nie wszyscy słyszą wszystkie częstotliowści w szczególności te wysokie.
Pozdrawiam
djrychu napisali:Witam,
Nie wgłębiając się w szczegóły.
Hz - pasmo dolne (niskie częstotliwości) odpowiedzialne za basy - czym niżej tym głębszy bas
kHz - pasmo górne (wysokie częstotliwości) odpowiedzialne za soprany - czym wyżej tym większy sopran
Wszystko zależy co komu się podoba. Nie wszyscy słyszą wszystkie częstotliowści w szczególności te wysokie.
Pozdrawiam
Witam.
Jeśli jeden ma zakres 20Hz-20000 Hz a drugi 20 Hz-20 kHz to czy to nie to samo ?
Pozdrawiam
Tak to samo.
Pozdrawiam
Tak jeszcze zapytam o soundbar z niskiej półki 500-600zł - co byście brali ? np Sony HT-CT80 czy może LG LAS350B. Jestem przekonany, że sprzęt z tej półki cenowej spełni moje oczekiwania, mocy raczej nie potrzebuje, jedynie trochę lepszego dźwięku z TV i bezproblemowej obsługi.
Witam. Kupiłem niedawno PHILIPS HTL 1180 B. Pokój 15 m2 w porównaniu z głośnikami telewizora bajka. Polecam i pozdrawiam
ok, dzięki za info. Myślałem raczej o zestawie 2.1. ale zawsze cena uwaga jak ktoś coś ma i ceni to sobie.
Jeszcze mnie zastanawia łączność BT - jak to wygląda w praktyce, jak sparuje się soundbar z TV to działa to bez żadnych lagów?