Podziel się wrażeniami!
Oczywiście dla całkowitego audio amatora i w jakiejś rozsądnej cenie, coś z niższej półki.
Warunek konieczny - powinno to współgrać z telewizorem typu z serii 809c.
Ewentualnie na jakie marki patrzeć a jakie sobie podarować.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Ważnym jest aby sprzęt grający dobrać do wielkości pokoju. Dlatego najlepiej jak się wybierzesz do sklepu gdzie mają pomieszczenie odsłuchowe i posłuchasz kilka soundbar-ów. Chyba nie chcesz, że sprzęt grał za cicho.
Pozdrawiam
Polecam jak wyżej wejść do jakiegoś Sony Center i tam przeważnie miła obsługa wszystko da podłączyć i testować. A może zamiast listwy gdzie głośniki podobne jak w serii X85 może ciut lepsze, to kupić Sony Subwoofer za 1200 i mieć więcej miejsca i mobilność tego subka. Podobno głośniki z tv plus ten subek dają lepsze wrażenie o wiele niż same głośniki tv (jakby tv głośnik dostawał kopa/kolejne pasmo odsłuchu).
Witam . Ja długo szukałem po sklepach miałem w domu nawet już podłączonego z firmy Samsung ale niestety nie działał prawidłowo z telewizorem Sony były problemy z regulacją poziomu głosu na jednym pilocie pomimo podłączenia pod ARC, ten samsung w cenie do 800 zł grał lepiej niz Sony za 1200, po odsłuchaniu paru modeli w SC wybrałem ten tu i jestem z efektu grania bardzo zadowolony.
Tylko
Sony HT-XT3
Witam i pozdrawiam.
Chcę kupić soundbar do mojego telewizora. Podczas przeglądania ocji różnych modeli natknołem się na taki parametr, moc całkowita RMS przy THD 10% 40 W a w innym modelu moc całkowita RMS przy THD 30% 40 W.Czy możecie mi wyjaśnić co to oznacza i na czym polega różnica ?:smileyplain:
Witam,
RMS - moc ciągła wzmaczniacza określana jako moc maksymalna przy określonej wartości THD.
THD - zniekształcenia harmoniczne jak pojawiają się we wzmaczniaczu.
Brakuje w tych opisach przy jakiej wartości częstotliwości było mierzone THD. Zazwyczaj to 1kHz lub pasmo 20Hz-20kHz.
Ogólnie rzecz biorąc THD 10% 40W - oznacza, że wzmacniacz odda 40W czystej mocy ciągłej nie przekraczajac THD 10% przy określonej częstotliwości. Zajrzyj do instrukcji danego modelu tam powinna być wspomniane przy jakiej częstotliwości pomiary był robiony.
Pozdrawiam
Witam i pozdrawiam.
Dziękuję za odpowiedż i sory za niekompletny opis.
TUTAJ jest porównanie obu soundbarów, które różnią się właśnie tym parametrem, który opisałem w pierwszym poście. Moja prośba dotyczy podpowiedzi, który będzie lepszy, ten gdzie Moc całkowita RMS przy THD 10% 40W, czy ten gdzie Moc całkowita RMS przy THD 30% 40W.
Pownieneś bardziej się zagłębić w instrukcje tych produktów gdyż wynika z nich, że na porównaniu jest błąd. W instrukcji wyraźnie jest napisane, że oba maja zniekszatłcenia 10%. Jeden z nich ma lepsze pasmo przenosszenia. Wybór oczywiście pozostawiam Tobie.
Ja z swojej strony mogę tylko powiedzieć, że jesli masz TV Sony to najlepiej wybrać Soundbara też Sony ze względu na kompatibilność funkcji CEC poprzez HDMI.
Pozdrawiam