anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Soundbar - co polecacie

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Soundbar - co polecacie

Oczywiście dla całkowitego audio amatora i w jakiejś rozsądnej cenie, coś z niższej półki.

Warunek konieczny - powinno to współgrać z telewizorem typu z serii 809c.

Ewentualnie na jakie marki patrzeć a jakie sobie podarować.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Ważnym jest aby sprzęt grający dobrać do wielkości pokoju. Dlatego najlepiej jak się wybierzesz do sklepu gdzie mają pomieszczenie odsłuchowe i posłuchasz kilka soundbar-ów. Chyba nie chcesz, że sprzęt grał za cicho.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Polecam jak wyżej wejść do jakiegoś Sony Center i tam przeważnie miła obsługa wszystko da podłączyć i testować. A może zamiast listwy gdzie głośniki podobne jak w serii X85 może ciut lepsze, to kupić Sony Subwoofer za 1200 i mieć więcej miejsca i mobilność tego subka.  Podobno głośniki z tv plus ten subek dają lepsze wrażenie o wiele niż same głośniki tv (jakby tv głośnik dostawał kopa/kolejne pasmo odsłuchu).

profile.country.PL.title
Tomek-R.
Poszukiwacz

Witam . Ja długo szukałem  po sklepach miałem w domu nawet już podłączonego z firmy Samsung ale niestety nie działał prawidłowo z telewizorem Sony były problemy z regulacją  poziomu głosu na jednym pilocie pomimo podłączenia pod ARC, ten samsung w cenie do 800 zł grał lepiej niz Sony za 1200, po odsłuchaniu paru modeli w SC wybrałem ten tu i jestem z efektu grania bardzo zadowolony.

profile.country.PL.title
grzymek
Poszukiwacz

Tylko  

Sony HT-XT3

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

Ok dzięki za odpowiedzi.

profile.country.PL.title
lejery50
Poszukiwacz

Witam i pozdrawiam.

Chcę kupić soundbar do mojego telewizora. Podczas przeglądania ocji różnych modeli natknołem się na taki parametr,  moc całkowita RMS przy THD 10% 40 W a w innym modelu moc całkowita RMS przy THD 30% 40 W.Czy możecie mi wyjaśnić co to oznacza i na czym polega  różnica ?:smileyplain:

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

RMS - moc ciągła wzmaczniacza określana jako moc maksymalna przy określonej wartości THD.

THD - zniekształcenia harmoniczne jak pojawiają się we wzmaczniaczu.

Brakuje w tych opisach przy jakiej wartości częstotliwości było mierzone THD. Zazwyczaj to 1kHz lub pasmo 20Hz-20kHz.

Ogólnie rzecz biorąc THD 10% 40W - oznacza, że wzmacniacz odda 40W czystej mocy ciągłej nie przekraczajac THD 10% przy określonej częstotliwości. Zajrzyj do instrukcji danego modelu tam powinna być wspomniane przy jakiej częstotliwości pomiary był robiony.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
lejery50
Poszukiwacz

Witam i pozdrawiam.

Dziękuję za odpowiedż i sory za niekompletny opis.

TUTAJ jest porównanie obu soundbarów, które różnią się właśnie tym parametrem, który opisałem w pierwszym poście. Moja prośba dotyczy podpowiedzi, który będzie lepszy, ten gdzie Moc całkowita RMS przy THD 10% 40W, czy ten gdzie Moc całkowita RMS przy THD 30% 40W.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Pownieneś bardziej się zagłębić w instrukcje tych produktów gdyż wynika z nich, że na porównaniu jest błąd. W instrukcji wyraźnie jest napisane, że oba maja zniekszatłcenia 10%. Jeden z nich ma lepsze pasmo przenosszenia. Wybór oczywiście pozostawiam Tobie.

Ja z swojej strony mogę tylko powiedzieć, że jesli masz TV Sony to najlepiej wybrać Soundbara też Sony ze względu na kompatibilność funkcji CEC poprzez HDMI.

Pozdrawiam