Podziel się wrażeniami!
Witam szanowne grono
Od jakiegoś czasu pęka mi głowa bo staram się wybrać pierwszą w życiu lustrzankę i... sam nie wiem którą
Bardzo chciałem A450, ale już jest nie dostępna - przekopałem cały internet, obdzwoniłem wszystkie sklepy, które mają ją w ofercie i okazywało się że nie mają.
Pomyślałem o A580 - jednak cena mnie trochę odstrasza, jednak mnie nie stać na niego, mimo że cały zakup chciałem w system ratalny.
Trafiłem na A390 - która, biorąc pod uwagę oglądane przeze mnie pozostałe modele wydała się zbyt jakby tania. Okazało się że tam jest matryca CCD. Mam wiele wątpliwości co do tej matrycy. Opinii na temat różnic pomiędzy CCD a CMOS jest mnóstwo i praktycznie już produkuje się aparaty z CMOSami.
Ale z drugiej strony w cenie pozostałych modeli mógłbym mieć A390 z dwoma obiektywami a to już fajne...
Myślałem również o A33 ale jak na pierwszą lustrzankę to chciałbym mieć wizjer... optyczny chociaż fajne w A33 jest szybkostrzelność, HDR i zdjęcia panoramiczne a jednak w A390 tego nie ma.
Już nawet zacząłem się zastanawiać na Pentaxem K-r bo też ma świetne recenzje.
Proszę fachowców o pomoc i (trochę to głupio zabrzmi) jakoś przekonanie mnie do A390 z matrycą CCD.
Pozdrawiam
Szary
ghost, D90 to była pierwsza puszka "najkona" z filmami
jasne. mój błąd. ale filmowanie to nie jest mocny punkt tego body.
Lars napisał(a):
ghost, D90 to była pierwsza puszka "najkona" z filmami
a maksymalna długość filmu to 5 minutTadeusz napisał(a):
nie ma HD i AF
No, bo do filmowania to są kamery...
...albo "bezlustrowe" lustrzanki Sony.
Lars napisał(a):
No, bo do filmowania to są kamery...
Mszary - każdy z wymienionych przez Ciebie korpusów, to bardzo dobre aparaty. Nie mówię tego złośliwie, ale najsłabszym ogniwem (przynajmniej na początku) będziesz niestety Ty sam w tym zestawie.
Deviant napisał(a):
Mszary - każdy z wymienionych przez Ciebie korpusów, to bardzo dobre aparaty. Nie mówię tego złośliwie, ale najsłabszym ogniwem (przynajmniej na początku) będziesz niestety Ty sam w tym zestawie.
kris napisał(a):
Deviant napisał(a):
podpisuję się pod tymi słowami wszystkimi łapkami.
Bardzo dobra puszka, gratulacje!
Teraz focić, focić i raz jeszcze focić! A w międzyczasie odkładać grosiki, bo za kilka chwil sam będziesz wiedział, jakiego nowego szkła potrzebujesz.