anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A390

mszary
Początkujący

Sony A390

Witam szanowne grono :c4
Od jakiegoś czasu pęka mi głowa bo staram się wybrać pierwszą w życiu lustrzankę i... sam nie wiem którą :c7
Bardzo chciałem A450, ale już jest nie dostępna - przekopałem cały internet, obdzwoniłem wszystkie sklepy, które mają ją w ofercie i okazywało się że nie mają.

Pomyślałem o A580 - jednak cena mnie trochę odstrasza, jednak mnie nie stać na niego, mimo że cały zakup chciałem w system ratalny.

Trafiłem na A390 - która, biorąc pod uwagę oglądane przeze mnie pozostałe modele wydała się zbyt jakby tania. Okazało się że tam jest matryca CCD. Mam wiele wątpliwości co do tej matrycy. Opinii na temat różnic pomiędzy CCD a CMOS jest mnóstwo i praktycznie już produkuje się aparaty z CMOSami.
Ale z drugiej strony w cenie pozostałych modeli mógłbym mieć A390 z dwoma obiektywami a to już fajne...
Myślałem również o A33 ale jak na pierwszą lustrzankę to chciałbym mieć wizjer... optyczny chociaż fajne w A33 jest szybkostrzelność, HDR i zdjęcia panoramiczne a jednak w A390 tego nie ma.
Już nawet zacząłem się zastanawiać na Pentaxem K-r bo też ma świetne recenzje.

Proszę fachowców o pomoc i (trochę to głupio zabrzmi) jakoś przekonanie mnie do A390 z matrycą CCD.

Pozdrawiam
Szary

22 ODPOW. 22
profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

mszary napisał(a):

...no to trudno, może i jestem najsłabszym ogniwem ale cepem nie jestem i jakoś się nauczę.

Nigdzie nie napisałem ani nie nazwałem Ciebie w ten czy inny sposób.

mszary napisał(a):

...do nauki to inny aparat.

Każdy aparat jest dobry pod warunkiem, że w trakcie fotografowania będziesz zwracał uwagę na to, co robisz.

mszary napisał(a):

Zamiast A390 kupiłem A500...

W fotografii, którą sobie upatrzyłem - oba z tych korpusów są dla mnie wystarczająco dobre.
Tak czy inaczej gratuluję zakupu - A500 to bardzo dobry aparat.

Pozdrawiam

mszary
Początkujący

Deviant napisał(a):

Nigdzie nie napisałem ani nie nazwałem Ciebie w ten czy inny sposób.

Spoko. Przecież nie był to zarzut a i nie napisałem, że tak mnie nazwałeś. Ogólnie - nie uważam się za cepa żebym nie potrafił przyswoić przynajmniej podstawowych zasad w posługiwaniu się lustrzanką w takim stopniu żeby robić ładne fotki.

Nie denerwuj się :c31
Pozdrawiam serdecznie. Bądźmy kolegami - ja tutaj będe częstym gościem i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z twoich rad :D

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Jak tylko będę umiał pomóc to pomogę :c67