anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A390

mszary
Początkujący

Sony A390

Witam szanowne grono :c4
Od jakiegoś czasu pęka mi głowa bo staram się wybrać pierwszą w życiu lustrzankę i... sam nie wiem którą :c7
Bardzo chciałem A450, ale już jest nie dostępna - przekopałem cały internet, obdzwoniłem wszystkie sklepy, które mają ją w ofercie i okazywało się że nie mają.

Pomyślałem o A580 - jednak cena mnie trochę odstrasza, jednak mnie nie stać na niego, mimo że cały zakup chciałem w system ratalny.

Trafiłem na A390 - która, biorąc pod uwagę oglądane przeze mnie pozostałe modele wydała się zbyt jakby tania. Okazało się że tam jest matryca CCD. Mam wiele wątpliwości co do tej matrycy. Opinii na temat różnic pomiędzy CCD a CMOS jest mnóstwo i praktycznie już produkuje się aparaty z CMOSami.
Ale z drugiej strony w cenie pozostałych modeli mógłbym mieć A390 z dwoma obiektywami a to już fajne...
Myślałem również o A33 ale jak na pierwszą lustrzankę to chciałbym mieć wizjer... optyczny chociaż fajne w A33 jest szybkostrzelność, HDR i zdjęcia panoramiczne a jednak w A390 tego nie ma.
Już nawet zacząłem się zastanawiać na Pentaxem K-r bo też ma świetne recenzje.

Proszę fachowców o pomoc i (trochę to głupio zabrzmi) jakoś przekonanie mnie do A390 z matrycą CCD.

Pozdrawiam
Szary

22 ODPOW. 22
profile.country.pl_PL.title
Lars..
Początkujący

ghost, D90 to była pierwsza puszka "najkona" z filmami 8-)

spolghost1lgexk
Nowicjusz

jasne. mój błąd. ale filmowanie to nie jest mocny punkt tego body.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Lars napisał(a):

ghost, D90 to była pierwsza puszka "najkona" z filmami 8-)

:c89 nie ma HD i AF, więc się nie liczy :c77

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Tadeusz napisał(a):

:c89 nie ma HD i AF

a maksymalna długość filmu to 5 minut 8-)

Lars..
Początkujący

No, bo do filmowania to są kamery...

...albo "bezlustrowe" lustrzanki Sony. :slight_smile:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Lars napisał(a):

No, bo do filmowania to są kamery... :slight_smile:

dlatego ja mam aparat....a właściwie to wół roboczy :smileytwisted:

Deviant.
Użytkownik

Mszary - każdy z wymienionych przez Ciebie korpusów, to bardzo dobre aparaty. Nie mówię tego złośliwie, ale najsłabszym ogniwem (przynajmniej na początku) będziesz niestety Ty sam w tym zestawie.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Deviant napisał(a):

Mszary - każdy z wymienionych przez Ciebie korpusów, to bardzo dobre aparaty. Nie mówię tego złośliwie, ale najsłabszym ogniwem (przynajmniej na początku) będziesz niestety Ty sam w tym zestawie.

podpisuję się pod tymi słowami wszystkimi łapkami.

Początkujący

kris napisał(a):

Deviant napisał(a):

podpisuję się pod tymi słowami wszystkimi łapkami.

no to trudno, może i jestem najsłabszym ogniwem ale cepem nie jestem i jakoś się nauczę. Wiem, możecie pisać że do nauki to inny aparat. Ja nie jestem majętnym człowiekiem a i znam wartość swojego pieniądza którego ciężko zarobiłem. Nie kupuję niczego "na chwilę" z myślą "szybko wymienię", z drugiej strony nigdy nie kupowałem nic byle tanio, dlatego zawsze mam rozterki co kupić i w ostateczności kupuję za więcej niż przewidywałem ale towynika z tego, że moim zdaniem jak juz cos kupowac to porządniejszą rzecz.
Nie inaczej było tym razem.
Zamiast A390 kupiłem A500 z dwoma obiektywami 18-55 i 55-200. Zobaczymy co z tego będzie. Narazie czekam na przybycie sprzętu. Jak będzie mi ciężko szło i będę się denerwował to siostrze i jej mężowi zrobie prezent bo on lubi fotografować.

Lars..
Początkujący

Bardzo dobra puszka, gratulacje!

Teraz focić, focić i raz jeszcze focić! A w międzyczasie odkładać grosiki, bo za kilka chwil sam będziesz wiedział, jakiego nowego szkła potrzebujesz.