Podziel się wrażeniami!
Cześć Wszystkim !
Ja mam pytanie bardzo dla mnie istotne :
Jak obrobić skutecznie Raw-a ,bo w przeciwieństwie do poprzednich modeli, z którymi nie było problemu (a100,350,700 i 55) dzisiaj mam pierwsze poważne fotki z A77 i tu niemiła niespodzianka - mam straszne siano po zrzuceniu z raw do tiff, a jpg tez nieciekawie wygląda.
Robiłem na ISO1250. Obróbka na CS5 . Mam straszne ziarno i szumy ... .
Pewnie jest jakiś "myk" aby skutecznie rozprawić się z w/w, ale niestety goni mnie czas i nie bardzo mam możliwość eksperymentowania. Za komentarze odnośnie nieuzywania wysokiego ISO dziękuje . To 1/10 możliwości, więc po co producent robiłby wyższe , a w teatrze z flashem niebardzo. Coraz bardziej zawodzi mnie w/w marka. A55 w serwisie bo padła kompletnie, stąd foty na A77.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro
Power
Don napisał(a):
...I dlaczego wymagasz od klienta znajomości pojęć jak PPI?
i mała przerwa na reklamę
dalsza cześć moich testów, parametry jak poprzednio tylko zmieniło się szkiełko na S 75-200,
myślę że zmiana perspektywy niektórym się spodoba
a i doszła folia alu 2 warstwy na korpusie , tak sobie pomyślałem po wszystkim , że chyba ok 10 warstw zasymilowało by obudowę magnezową , ale możemy przyjąć że jeśli będzie jakakolwiek poprawa to przy obudowie magnezowej będzie x 10
podsumowanie
wydaje mi się że folia nic nie daje , natomiast zakłócenia wprowadza stabilizacja matrycy,
a juz straszne cyrki się robią po włączeniu redukcji szumów, chłit marketingowy
joo napisał(a):
podsumowanie
wydaje mi się że folia nic nie daje , natomiast zakłócenia wprowadza stabilizacja matrycy,
a juz straszne cyrki się robią po włączeniu redukcji szumów, chłit marketingowy
Gucio50 napisał(a):
Aby z aparatu "z ograniczeniami" wydobyć świetne zdjecia trzeba sie tylko więcej starać niż np z A900 i tyle.
Deviant napisał(a):
Joo - popracuj może nad GO
Wiem, mam inny aparat, i umiejętności słabe ale cyknąłem sobie jabłuszko na ISO6400
jabłuszko.
stasiek2002 napisał(a):
Podoba mi się światło na tej focie Czyżby blenda była w użyciu?
jabłuszko po delikatnym od szumieniu
jest ok
http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... 710ai.jpg/
ikar39 napisał(a):
jabłuszko po delikatnym od szumieniu
jest ok
http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... 710ai.jpg/