Podziel się wrażeniami!
Witam, posiadam a33. wszystko bylo w porządku do momentu aż pojawił się komunikat "Włóż ponownie kartę pamięci", problem polega na tym, że karty wyjąc nie mogłam.. kupiłam w czerwu, włożyłam ją RAZ JEDEN JEDYNY i NIGDY nie wyjmowałam. oddałam do serwisu i powiedzieli, że karta była źle wlożona i że wyskoczyła jakaś sprężynka od akumulatora.. Czy możliwe jest zatem robienie zdjęc przez 3 miesiące (około 500 zdjęc) na źle wlożonej karcie?????? nigdy jej nie wyjmowałam, bo nie było takiej potrzeby... prosze bardzo o odpowiedź i z góry dziękuję.
Witaj.
Nigdy nie włożyłem źle karty, więc trudno mi odpowiedzieć na tak postawione pytanie (a wkładam i wyjmuję po każdym zrobieniu zdjęć - żeby je zgrać do komputera - czasem częściej niż raz dziennie.).pola123 napisał(a):
Czy możliwe jest zatem robienie zdjęc przez 3 miesiące (około 500 zdjęc) na źle wlożonej karcie?
dzwoniłam do nich i pan powiedział, że niemożliwe jest robienie zdjęc na źle włożonej karcie. Nigdy jej nie wyjmowałam- szczerze mówiąc nawet na to nie wpadłam.. a żeby zgrac zdjęcia korzystałam z kabelka USB.. a kartę na pewno włożyłam dobrze za pierwszym razem.. co o tym sądzicie? bo mi tu coś nie gra...
pola123 napisał(a):
dzwoniłam do nich i pan powiedział, że niemożliwe jest robienie zdjęc na źle włożonej karcie. Nigdy jej nie wyjmowałam- szczerze mówiąc nawet na to nie wpadłam.. a żeby zgrac zdjęcia korzystałam z kabelka USB.. a kartę na pewno włożyłam dobrze za pierwszym razem.. co o tym sądzicie? bo mi tu coś nie gra...
pola123 napisał(a):
Powiedzieli mi, że robienie zdjęc na źle wlożej karcie jest niemożliwe, a wg nich moja karta była właśnie źle wlożona. Tylko, że wlożyłam ją w czerwcu i zrobiłam na niej ponad 500 zdjęc (więc chyba musiała byc wtedy dobrze włożona?) NIGDY nie była wyjmowana a jak pojawił się komunikat "włóż ponownie karte pamięci" już jej nie mogłam wyjąc. Facet w serwisie powiedział, że w trakcie transportu ze sklepu do serwisu ktoś mógł majstrowac... w serwisie nie umieli podac innej przyczyny oprócz tej że karta była wyjmowana, a przecież nie była.
Pewne jest że ze źle włożoną kartą nie zrobisz zdjęć, choćby nie wiem co. Tego po prostu nie da się zrobić.
Sama się nie przełożyła. Może faktycznie ktoś z domowników, kolegów, itp. wyjął i nieświadomie włożył odwrotnie...pola123 napisał(a):
Facet w serwisie powiedział, że w trakcie transportu ze sklepu do serwisu ktoś mógł majstrowac... w serwisie nie umieli podac innej przyczyny oprócz tej że karta była wyjmowana, a przecież nie była.
no to chyba jednak uwierzę w cuda poniewaz od ostatniego poprawnie zrobionego zdjęcia do właczenia się komunikatu, aparat miałam cały czas pod okiem i NIKT go nawet nie dotykał- ostatnie zdjęcie zrobiłam w pokoju a następne chcialam zrobicna zwewnątrz i juz nie moglam..