anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A55 slot karty

Pati021
Początkujący

A55 slot karty

Witam Zakupiłem nowy aparat Sony A55 i mam chyba wielki problem a mianowicie aparat działa jest wszysko ok tylko w momencie gdy wkładam karte pamięci sdhc sandisc extrem III aparat jej nie widzi pisze na ekraniku"włóz ponownie katre" posiadam jeszcze trzy inne karty sd i zadnej nie widzi . Wróciłem z tym aparatem do punktu sprzedazy tj. Fotojoker i tam pani sprawdziła tą karte w innym aparacie A55 i wszysko było ok karta działała natomiast gdy zakładała do mojej A55 nie i na dodatek stwierdzilismy ze w mojej A55 przy zakładaniu karty jest w końcowej fazie podwójne kliknieci tak jak by coś było nie tak ze slotem.Najlepsze jest to ze chcialem aparat wymienic na nowy bo ewidentnie jest coś nie tak nawet nim nie zrobiłem zadnego zdjecia i usłyszałem ze pani mi go nie wymieni moze tylko przyjąc zgłoszenie reklamacyjne. Troche sie zdenerwowałem???? z jakiej racji mam wysyłac aparat do serwisu, nie chciał bym zeby go rozkrecali skoro to nówka aparat a to nie moja wina .Czy moglibyscie mi jakoś pomóc i jak wygląda taka naprawa. Dziekuje za pomoc pozdrawiam

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Spróbuj może według tej ustawy: Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.
Nie mam czasu na studiowanie jej dokładne ale coś przeczytałem, że na jej podstawie możesz zażądać wymiany towaru na nowy.

Pati021
Początkujący

Witam ponownie dzieki za podpowiedz. Byłem u rzecznika spraw konsumenta pani napisała mi pismo ktore złozyłem w fj. powoływała sie w nim własnie na tą ustawę.Mam nadzieje ze uwzględnią to pismo , aczkolwiek mówiła ze fj . jest cię,żki w tych tematach kazała mi czekać 14 dni bo tyle mają czasu na odpowiedź, jak nie odpiszą to tak jakby uwzględnili moją reklamacje czyli wymiane na nowy.Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
spolghost1lgexk
Nowicjusz

jak ciężko? to nie jest ich dobra wola, tylko psi obowiązek (ustawowy).
jeżeli towar jest wadliwy (Twój jest), to masz prawo:
a) oddać do naprawy gwarancyjnej
b) zażądać wymiany na nowy, wolny od wady.
przy czym to Ty decydujesz, którą drogę wybierasz.

wiadomo, że z czasem może powstać problem, czy towar był wadliwy, czy użytkownik go uszkodził, ale tu raczej nie o to chodzi.

Pati021
Początkujący

Hej witam wszystkich po 4 tygodniach doczekałem się pisma od FJ i jestem mile zaskoczony uwzględnili moje żądanie o wymianę aparatu na nowy. W piśmie które dostałem napisali ze przysługuje mi nowy aparat sprawny technicznie a wadą mojego aparatu był uszkodzony slot karty pamięci SD.Pozdrawiam i dzięki za pomoc