anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z karta pamięci..

pola123
Początkujący

problem z karta pamięci..

Witam, posiadam a33. wszystko bylo w porządku do momentu aż pojawił się komunikat "Włóż ponownie kartę pamięci", problem polega na tym, że karty wyjąc nie mogłam.. kupiłam w czerwu, włożyłam ją RAZ JEDEN JEDYNY i NIGDY nie wyjmowałam. oddałam do serwisu i powiedzieli, że karta była źle wlożona i że wyskoczyła jakaś sprężynka od akumulatora.. Czy możliwe jest zatem robienie zdjęc przez 3 miesiące (około 500 zdjęc) na źle wlożonej karcie?????? nigdy jej nie wyjmowałam, bo nie było takiej potrzeby... prosze bardzo o odpowiedź i z góry dziękuję.

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj.

pola123 napisał(a):

Czy możliwe jest zatem robienie zdjęc przez 3 miesiące (około 500 zdjęc) na źle wlożonej karcie?

Nigdy nie włożyłem źle karty, więc trudno mi odpowiedzieć na tak postawione pytanie (a wkładam i wyjmuję po każdym zrobieniu zdjęć - żeby je zgrać do komputera - czasem częściej niż raz dziennie.).
Więc jeżeli serwis CSI, przy Żytniej w Warszawie tak stwierdził, to pewnie tak było. Należałoby się ich dopytać co było źle i jak to możliwe - oni wiedzą, my - użytkownicy - niekoniecznie.

------------------------------
fotoamator
pola123
Początkujący

dzwoniłam do nich i pan powiedział, że niemożliwe jest robienie zdjęc na źle włożonej karcie. Nigdy jej nie wyjmowałam- szczerze mówiąc nawet na to nie wpadłam.. a żeby zgrac zdjęcia korzystałam z kabelka USB.. a kartę na pewno włożyłam dobrze za pierwszym razem.. co o tym sądzicie? bo mi tu coś nie gra...

Gucio50
Początkujący

pola123 napisał(a):

dzwoniłam do nich i pan powiedział, że niemożliwe jest robienie zdjęc na źle włożonej karcie. Nigdy jej nie wyjmowałam- szczerze mówiąc nawet na to nie wpadłam.. a żeby zgrac zdjęcia korzystałam z kabelka USB.. a kartę na pewno włożyłam dobrze za pierwszym razem.. co o tym sądzicie? bo mi tu coś nie gra...

Jak to u mas w serwisie.
Albo mówią prawdę albo Cię oszukują.

Jeżeli oddali Ci aparat. a jeszcze go nie wyrzuciłeś, to spróbuj włozyć inną kartę.
Tylko jakjąś pewną.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

pola123 napisał(a):

Ja czegoś nie rozumiem - najpierw twierdzisz, że powiedzieli Ci w serwisie, iż masz źle włożona kartę, a potem, że to niemożliwe?
I to wszystko w C.S.I.? Chyba, że jednak wyjęłaś/ktoś z Twojego otoczenia wyjął i potem włożył(aś) odwrotnie? (Wiesz, że kartę MS wkładamy w jedną stronę, a SD w drugą, więc trzeba uważać jak się którą wkłada).
Tak czy owak, jedynie z Serwisem możesz to wyjaśnić.

fotoamator
pola123
Początkujący

Powiedzieli mi, że robienie zdjęc na źle wlożej karcie jest niemożliwe, a wg nich moja karta była właśnie źle wlożona. Tylko, że wlożyłam ją w czerwcu i zrobiłam na niej ponad 500 zdjęc (więc chyba musiała byc wtedy dobrze włożona?) NIGDY nie była wyjmowana a jak pojawił się komunikat "włóż ponownie karte pamięci" już jej nie mogłam wyjąc. Facet w serwisie powiedział, że w trakcie transportu ze sklepu do serwisu ktoś mógł majstrowac... w serwisie nie umieli podac innej przyczyny oprócz tej że karta była wyjmowana, a przecież nie była.

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

Pewne jest że ze źle włożoną kartą nie zrobisz zdjęć, choćby nie wiem co. Tego po prostu nie da się zrobić.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

pola123 napisał(a):

Facet w serwisie powiedział, że w trakcie transportu ze sklepu do serwisu ktoś mógł majstrowac... w serwisie nie umieli podac innej przyczyny oprócz tej że karta była wyjmowana, a przecież nie była.

Sama się nie przełożyła. Może faktycznie ktoś z domowników, kolegów, itp. wyjął i nieświadomie włożył odwrotnie...
A co do sklepu... zawsze zalecamy wysyłkę bezpośrednio do serwisu - i szybciej, i mniej kłopotliwe, i... no właśnie - nie ma takich przypadków.

Ale czytając to wszystko, moje zdanie jest takie: zdjęcia były robione i zapisywały się, więc karta włożona była dobrze; w pewnym momencie powstał komunikat - pomiędzy ostatnim zrobionym poprawnie zdjęciem a komunikatem, ktoś musiał przełożyć kartę, nie ma innej mozliwości. Chyba, że uwierzyć w cuda :c63

fotoamator
pola123
Początkujący

no to chyba jednak uwierzę w cuda poniewaz od ostatniego poprawnie zrobionego zdjęcia do właczenia się komunikatu, aparat miałam cały czas pod okiem i NIKT go nawet nie dotykał- ostatnie zdjęcie zrobiłam w pokoju a następne chcialam zrobicna zwewnątrz i juz nie moglam..