anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Opinie o A65

profile.country.pl_PL.title
Kocur-74
Początkujący

Opinie o A65

Witam,
Proszę posiadaczy A65 o wpisanie swoich spostrzezen i opinii nt tego aparatu. Z gory dzieki!

102 ODPOW. 102
profile.country.pl_PL.title
spolghost1lgexk
Nowicjusz

trebor napisał(a):

wiadomo od razu bez zrobienia zdjęcia jak by ono wyglądało.

o ile robisz jotpegi i oglądasz na tanim LCD :smileytwisted:
ale niech sony pracuje. na razie między pierwszą generacją z a33, a upgradem z a65 jest duży postęp. oby tak dalej.

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

piotruso napisał(a):

Jeszcze się taki nie narodził coby wszystkim dogodził - kiedyś, za moich młodych lat mój Tata powtarzał mi takie przysłowie.

święta racja

ghost napisał(a):

o ile robisz jotpegi i oglądasz na tanim LCD :smileytwisted:
ale niech sony pracuje. na razie między pierwszą generacją z a33, a upgradem z a65 jest duży postęp. oby tak dalej.

a tego to nie wiedziałem...... i się czegoś nauczyłem :D
różnica jest i to spora pomiędzy tymi aparatami.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

armalite napisał(a):

mnie to lotto...

patrząc na częstotliwość twoich wypowiedzi w temacie EVF - to chyba jednak nie do końca jest ci lotto :c20

Początkujący

kris napisał(a):

armalite napisał(a):

mnie to lotto...

patrząc na częstotliwość twoich wypowiedzi w temacie EVF - to chyba jednak nie do końca jest ci lotto :c20

To prawda. Generalnie wkurza mnie fakt, że Sony zabija taki fajny system jakim były aparaty KM. No ale cóż, kupili know-how aparatów fotograficznych, robią telewizory, ich sprawa - bo już nie moja.

Trzeba przyznać, że Sony miało w swojej historii kilka wynalazków które okazały się rewolucyjne, żeby wspomnieć chociażby o walkmanie. Innym razem ich myśl i przekonanie o własnej wyższości okazywały się przedwczesne, żeby nie powiedzieć śmieszne - jak choćby ich "standard" kart pamięci.
Nie sądzę, żeby Nikon czy Canon szybko, o ile w ogóle w dającej się przewidzieć przyszłości skusił się na rezygnację z pryzmatów na rzecz telewizji. Bo dobry pryzmat będzie zawsze lepszy od elektroniki - z jej zaletami (zauważalnymi głównie przez amatorów) i wadami. 12 klatek na sekundę? Proszę bardzo, nowy Canon też to potrafi, tylko jakoś lepiej - mimo klapiącego lustra. Nie ta półka? No nie ta, Canon jest parokrotnie droższy. Ale należy się spodziewać raczej, że nowe konstrukcje będą szły w tym kierunku.
Sony za wszelką cenę chciało zrobić coś, co z jednej strony pokaże jacy tą są innowacyjni, a z drugiej wypchnąć elektroniczne bajery zamiast wsadzić do aparatów na masową skalę pryzmaty (co jest rozwiązaniem dość kosztownym dla producenta elektroniki). Zrobili to i OK. W związku z tym ja i wielu innych zrobiliśmy "krok wstecz" i zmieniliśmy system. I tylko szkoda mi tradycji KM, która oto umiera, a śmierć tę można obejrzeć w elektronicznym wizjerze.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

swoją drogą jestem ciekaw ile razy jeszcze będzie nam dane o tym czytać.....aktualnie utwierdzasz fakt, że niezadowolonych słychać najgłośniej, bo zamiast się cieszyć i fotografować, wolisz pisać i pisać i pisać ciągle to samo: jaki to wizjer jest kiepski.
A to tylko wizjer. W nie twoim systemie.
Zdecydowanie bardziej wolałbym dyskutować i oglądać twoje zdjęcia na forum. Bo przecież o to chodzi - o zdjęcia :D

Początkujący

kris napisał(a):

A to tylko wizjer. W nie twoim systemie.

Już nie. Ale decyzja Sony o wyjściu z prawdziwych lustrzanek kosztowała mnie kupę kasy na zmianę systemu. Swoją drogą kiedyś uważałem, że Sony robi fajne aparaty za normalną cenę i taką laurkę wystawiłem nie raz. Paru moich znajomych przekonałem do tego systemu. Dziś wszyscy z niego odchodzą, a ja poniekąd czuję się winny...

A zdjęcia są tam gdzie trzeba. W galeriach. W internecie. W Narodowym Archiwum Cyfrowym. I wystarczy, nie chce mi się dodatkowo zamieszczać jeszcze na forach dyskusyjnych...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

armalite napisał(a):

I wystarczy, nie chce mi się dodatkowo zamieszczać jeszcze na forach dyskusyjnych...

szkoda, że chce się pisać 'w koło Macieja'. No ale trza mieć w życiu jakieś priorytety. Ja jak zmienię system, to do nikogo pretensji - poza mną - mieć nie będę. Bo żadna firma foto nie podpisze ze mną cyrografu, że ma produkować aparaty takie jakie ja chcę.
Ale co tam....
Na szczęście a65 to fajny korpus (organoleptycznie sprawdzone) i powstanie tym aparatem wiele świetnych kadrów. Wystarczy wyjść z tym aparatem na zdjęcia, zamiast ślepo patrzeć na literki w specyfikacji.

Początkujący

kris napisał(a):

Wystarczy wyjść z tym aparatem na zdjęcia, zamiast ślepo patrzeć na literki w specyfikacji.

Literki w specyfikacji akurat wyglądają na papierze o wiele lepiej niż obraz w tym wizjerze.
To z powodu wizjera tak mi się nie podoba koncepcja SLT, a nie z powodu specyfikacji.

A co do pisania w koło Macieja to jakoś tak mam, że wkurza mnie jak wszyscy dookoła piszą "jesteśmy najlepsi, jesteśmy wspaniali" - zwłaszcza ze strony marketingowców. Jest produkt, trzeba go sprzedać, trzeba go wypromować, trzeba go pochwalić a w tym celu trzeba ludziom wmówić, że jest najlepszy i że go potrzebują. Nawet jeśli to zwykły kit...
Ja tu występuję w charakterze osoby, która przez lata użytkowała aparaty systemu Alpha i czuje się oszukana decyzją Sony o zaprzestaniu produkcji lustrzanek na rzecz elektronicznych zabawek. I tyle.
A jak Ci się nie podoba to usuń moje konto i będziecie mieli spokój, nie będę dłużej sypał piasku w tryby machiny marketingowej :)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Sony jest wspaniale. A inne firmy posuwają sie znacznie dalej w marketingu. Są "o krok przed Tobą!" :slight_smile:

Gucio50
Początkujący

armalite napisał(a):

Ale decyzja Sony o wyjściu z prawdziwych lustrzanek kosztowała mnie kupę kasy na zmianę systemu...

Jaką kupę kasy, 10000 czy 15000 nikt nie nazywa kupą kasy. Nawet niezły skuter kosztuje wiecej.

Zmieniłeś system, no i gratulujemy Ci spełnienia marzeń. Oczekujemy światłych informacji o Twoim nowym aparacie.
Ja mam A77 a poprzednio miałem a55.
Nie są to takie dobre aparaty jak Twój nowy,
ale postaram sie "swój krzyż niesć z godnoscią". :c37

Nie popadaj w przesadę, radzi Ci Twój kolega z tego Foum, Gucio50
Pewien mój znajomy, bez przerwy gada tak: "moja była zona się puszczałe", ja oraz inni znajimi
KOBIETY TEŻ, ZUPEŁNIE JA, ROZUMIEMY. Mietek to straszny nudziarz.