anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A77 -najlepszy aparat systemowy...

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

A77 -najlepszy aparat systemowy...

... roku 2011 wg Czytelników Fotopolis.pl

:c4

57 ODPOW. 57
profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

Co do szumu z A77 to radzi sobie lepiej od A700 i A900 tylko skąd ta jakość obrazu?
czekam na zdjęcia jakie wykonasz do porównania tego co masz i A77
Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

kmsony70 napisał(a):

Co do szumu z A77 to radzi sobie lepiej od A700 i A900 tylko skąd ta jakość obrazu?
czekam na zdjęcia jakie wykonasz do porównania tego co masz i A77
Pozdrawiam

Ja? Ja po pierwsze nie zamierzam kupić a77, ponieważ jest to aparat APSC i ja nie zamierzam wracać do tego rozmiaru matrycy. Jestem przeszczęśliwym właścicielem a850. Jedyne APSC jakim jestem zainteresowany to nex7 :smileymrgreen:

A77 miałem na kilku imprezach (airshow radom, airshow Ostrava, weselne zlecenie itd.) i dobrze ją wspominam i z zazdrością mogę patrzeć na pewne dodatkowe funkcje, jak i AF, którego lepiej nie porównywać, bo różnica spora (na korzyść a77). Zaś co do jakości obrazu, to ja nie mam żadnych "ale". Może dlatego, że nie patrzę pixel po pixelu, ani też nie robię pseudo-testów-pstryków w sklepie :c18

Moim zdaniem najlepiej jest po prostu poużywać i pofotografować w normalnych warunkach. Są plenery, są spotkania. Masz możliwości, warto z nich skorzystać :D

kmsony70-----
Użytkownik

Dzięki kris, ja nie neguję testów piszę o tym co widzę, a naprawdę chciałem kupić ten aparat, GPS, ruchomy ekran, poziomnica, histogram w wizjerze za 5000 ? chyba poczekam na kogoś kto podobnie jak ja przedstawi zdjęcia wykonane tymi aparatami (nie w studio) i wtedy podejmę decyzję.

profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

Dzięki kris, ja nie neguję testów piszę o tym co widzę, a naprawdę chciałem kupić ten aparat, GPS, ruchomy ekran, poziomnica, histogram w wizjerze za 5000 ? chyba poczekam na kogoś kto podobnie jak ja przedstawi zdjęcia wykonane tymi aparatami (nie w studio) i wtedy podejmę decyzję.

--------------
kris:
Łączenie postów. W celu dopisania treści proszę używać edycji postów ( przycisk "zmień" na dole swojego posta http://img221.imageshack.us/img221/381/zmie.jpg)
-------------

Wybacz ale potrafię powiedzieć czy zdjęcie jest poruszine czy nie ostre, choć często brak ostrości wynika z poruszenia aparatu ale inny jest wtedy efekt braku ostrości. Załączam dwa zdjęcia nie poruszone do porównania (są wyostrzone)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

kmsony70 napisał(a):

No ja rozumiem Twoje przemyślane podejście do zakupów. Sam muszę mieć 100% pewności, że warto, że potrzebuję, że da mi to coś więcej poza "zakupem" :D

kmsony70 napisał(a):

Załączam dwa zdjęcia nie poruszone do porównania (są wyostrzone)

nie mam pojęcia gdzie ostrzyłeś. Na a77 wygląda jakbyś ostrzył na napis sony z prawej strony :c3

bart_m26
Użytkownik

Znowu to samo tak samo, mam prośbę sam jestem ciekaw :c56 700 vs :c56 77, ale według mojej procedury...można o to prosić? Zdjęcie ze statywu zostało zrobione? czujnik AF i w :c56 700 jak i :c56 77 był punkowy?

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

Jeszcze raz dzięki skoro jest jak piszesz to musze sie tylko dowiedzieć gdzie można pofocić w plenerze i na spokojne sprawdzić wszystko. Gratuluję A850, coraz częściej myślę o A900 jedyne co jest na nie - to nie nowość i pewnie już oprogramowanie nie będzie poprawiane i i to klapiące lustro, chyba że jest możliwość wyzwolenie migawki z pilota przy wstępnym uniesieniu lustra ?
Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kmsony70-----
Użytkownik

W obu przypadkach ostrość ustawiona na centralny punkt i aparaty przyciśnięte do lady.

profile.country.pl_PL.title
bart_m26
Użytkownik

kmsony70 napisał(a):

W obu przypadkach ostrość ustawiona na centralny punkt i aparaty przyciśnięte do lady.

Przyciśnięte? znaczy lada była statywem i migawka przez samowyzwalacz???
Nadal wydaje mi się że różnica w ostrości wynika z odmiennego stosowanego przez soft wyostrzania, ostatecznie BF/FF nie można wykluczyć w :c56 77 która ma o ile się nie mylę mikroregulację.

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

kmsony70 napisał(a):

Jeszcze raz dzięki skoro jest jak piszesz to musze sie tylko dowiedzieć gdzie można pofocić w plenerze i na spokojne sprawdzić wszystko. Gratuluję A850, coraz częściej myślę o A900 jedyne co jest na nie - to nie nowość i pewnie już oprogramowanie nie będzie poprawiane i i to klapiące lustro, chyba że jest możliwość wyzwolenie migawki z pilota przy wstępnym uniesieniu lustra ?
Pozdrawiam

A skąd jesteś? Może ktoś w Twojej okolicy ma :D
Zaś co do a900 - to myślę,że jeśli Tobie zależy na GPSie, LiveView, odchylany ekran, poziomicy - to ten aparat nie jest dla Ciebie. To po prostu aparat. Bez dodatków ;)
Z tym klapaniem to nie wiem o co chodzi....lustro duże, to nie ma opcji by nie byłoby go słychać.
Nie wiem, czy jest taka opcja, ale standardowy pilot, tego nie ma.
No i przeraża mnie troszkę to: "to nie nowość i pewnie już oprogramowanie nie będzie poprawiane"........oj.....chcesz wielu aktualizacji to kup nexa ich właściciele dostali już 5 aktualizacji (a niektórzy nadal narzekają, że mało) :smileyhappy:
Przecież kupując jakikolwiek produkt nie masz pewności, że będzie aktualizowany. Zdecydowanie rozumiem rozżalenie właścicieli telefonów z androidem, że nie mają aktualizacji do nowej wersji, ale DSLR/SLT to nie telefon.....