Podziel się wrażeniami!
... roku 2011 wg Czytelników Fotopolis.pl
sadam napisał(a):
... roku 2011 wg Czytelników Fotopolis.pl
Gucio50 napisał(a):
Nie mam co prawda wielu doswiadczeń, ale miałem z rok A55, kilka dni A65 i teraz parę miesiecy A77. Jestem zadowolony.
stasiek2002 napisał(a):
Gucio50 napisał(a):
Nie mam co prawda wielu doswiadczeń, ale miałem z rok A55, kilka dni A65 i teraz parę miesiecy A77. Jestem zadowolony.
Hm, i jak tu pisać że nie masz doświadczeń, A77 chyba już od wersji przedprodukcyjnych testowałeś?
Dla mnie Alfa ma jeden mankament, za bardzo upakowana matryca, to cierpi i to mocno na wyższych czułościach ISO , ja wolałbym dopracowaną matrycę tę co mam w swojej Alfie w obudowie A77.
Dla mnie Alfa ma jeden mankament, za bardzo upakowana matryca, to cierpi i to mocno na wyższych czułościach ISO , ja wolałbym dopracowaną matrycę tę co mam w swojej Alfie w obudowie A77.
antonib napisał(a):
Z matrycą to masz rację, wyścig na pixele już się pomału skończył, ale ile razy i w jakich sytuacjach musiałeś korzystać z takiego ISO. Przefiltrowałem kilkanaście tysięcy zdjęć, z tego około 8000 zrobionych a700 /właśnie ją dzisiaj sprzedałem/ i dominuje ISO 100, zdjęcia nocne a mam ich sporo /www.digart.pl user antonib/ też 100 i statyw. Ale masz rację robiłem domowe pstryki na różnych ISO i szumy widać, ale skutecznie działa wtyczka do Aperture - Dfine 2.0 - robi cuda nawet na automatycznym ustawieniu.
pzd
Antek
Właśnie problem w tym że zdarza się wychodzić mi poza to iso1600, widziałem zdjęcia z SLT 77 i wygląda to jeszcze gorzej , cieszy to że nie ucierpiała tak bardzo na tym dynamika tonalna, aż jestem zdziwiony.
Alfy700 tu nie bardzo można porównać, to była najlepsza lustrzanka Sony, miała jedną z lepszych matryc
Gucio50 napisał(a):
Traktuje Twój post jako wyraz solidarnosci z nieszczęśnikami majacymi A77.
Użytkownicy A35, jak widać "są z nami w naszym bólu".
A35 to bardzo dobry aparat i nie zamierzam tu wymieniać jego wad, sam je znasz.
Mam A77 od kilku miesiecy i porównujac ją z A55 widzę że wszystko ma lepsze.
Wizjer,
AutoFocus,
szybkostrzelnosć,
programy tematyczne, jesienne liscie jest rewelacyjny.
Itp i itd.