anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A77 -najlepszy aparat systemowy...

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

A77 -najlepszy aparat systemowy...

... roku 2011 wg Czytelników Fotopolis.pl

:c4

57 ODPOW. 57
Gucio50
Początkujący

sadam napisał(a):

... roku 2011 wg Czytelników Fotopolis.pl

:c4

Z tym najlepszym to nieco przesada, ale jest niezły, to prawda.
Nie mam co prawda wielu doswiadczeń, ale miałem z rok A55, kilka dni A65 i teraz parę miesiecy A77. Jestem zadowolony. :c37

oldguest
Początkujący

Gucio50 napisał(a):

Nie mam co prawda wielu doswiadczeń, ale miałem z rok A55, kilka dni A65 i teraz parę miesiecy A77. Jestem zadowolony. :c37

Hm, i jak tu pisać że nie masz doświadczeń, A77 chyba już od wersji przedprodukcyjnych testowałeś? :c18

Gucio50
Początkujący

stasiek2002 napisał(a):

Gucio50 napisał(a):

Hm, i jak tu pisać że nie masz doświadczeń, A77 chyba już od wersji przedprodukcyjnych testowałeś? :c18

To jak z małzeństwem.

Jestem zonaty 1 raz i mam tylko 35 lat stażu, a więc właściwie bez doswiadczenia. :smileymrgreen:

profile.country.pl_PL.title
bart_m26
Użytkownik

Dla mnie Alfa ma jeden mankament, za bardzo upakowana matryca, to cierpi i to mocno na wyższych czułościach ISO , ja wolałbym dopracowaną matrycę tę co mam w swojej Alfie w obudowie A77.

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
oldguest
Początkujący

Dla mnie Alfa ma jeden mankament, za bardzo upakowana matryca, to cierpi i to mocno na wyższych czułościach ISO , ja wolałbym dopracowaną matrycę tę co mam w swojej Alfie w obudowie A77.

Z matrycą to masz rację, wyścig na pixele już się pomału skończył, ale ile razy i w jakich sytuacjach musiałeś korzystać z takiego ISO. Przefiltrowałem kilkanaście tysięcy zdjęć, z tego około 8000 zrobionych a700 /właśnie ją dzisiaj sprzedałem/ i dominuje ISO 100, zdjęcia nocne a mam ich sporo /www.digart.pl user antonib/ też 100 i statyw. Ale masz rację robiłem domowe pstryki na różnych ISO i szumy widać, ale skutecznie działa wtyczka do Aperture - Dfine 2.0 - robi cuda nawet na automatycznym ustawieniu.
pzd
Antek

bart_m26
Użytkownik

antonib napisał(a):

Z matrycą to masz rację, wyścig na pixele już się pomału skończył, ale ile razy i w jakich sytuacjach musiałeś korzystać z takiego ISO. Przefiltrowałem kilkanaście tysięcy zdjęć, z tego około 8000 zrobionych a700 /właśnie ją dzisiaj sprzedałem/ i dominuje ISO 100, zdjęcia nocne a mam ich sporo /www.digart.pl user antonib/ też 100 i statyw. Ale masz rację robiłem domowe pstryki na różnych ISO i szumy widać, ale skutecznie działa wtyczka do Aperture - Dfine 2.0 - robi cuda nawet na automatycznym ustawieniu.
pzd
Antek

Właśnie problem w tym że zdarza się wychodzić mi poza to iso1600, widziałem zdjęcia z SLT 77 i wygląda to jeszcze gorzej :-( , cieszy to że nie ucierpiała tak bardzo na tym dynamika tonalna, aż jestem zdziwiony.
http://www.fotopolis.pl/obrazki/SonyA77-zakres-dyn.jpg

http://www.fotopolis.pl/obrazki/SonyA77-zakres-ton.jpg
Źródło: www.fotopolis.pl

Alfy700 tu nie bardzo można porównać, to była najlepsza lustrzanka Sony, miała jedną z lepszych matryc, SLT 77 jest godnym jej następcą, poza serem 😕

EDIT Lajam:
Bardzo proszę na przyszłość podawać źródło wstawianych wykresów.
Tym razem uzupełniłem te brakujące informacje

Gucio50
Początkujący

Właśnie problem w tym że zdarza się wychodzić mi poza to iso1600, widziałem zdjęcia z SLT 77 i wygląda to jeszcze gorzej :-(, cieszy to że nie ucierpiała tak bardzo na tym dynamika tonalna, aż jestem zdziwiony.

Traktuje Twój post jako wyraz solidarnosci z nieszczęśnikami majacymi A77.
Użytkownicy A35, jak widać "są z nami w naszym bólu".

A35 to bardzo dobry aparat i nie zamierzam tu wymieniać jego wad, sam je znasz.
Mam A77 od kilku miesiecy i porównujac ją z A55 widzę że wszystko ma lepsze.
Wizjer,
AutoFocus,
szybkostrzelnosć,
programy tematyczne, jesienne liscie jest rewelacyjny.
Itp i itd.

Jedynie przy ISO 1600 i wiecej, przy maksymalnej rozdzielczosci matrycy obraz "szumi"
To oczywiscie wiedziałem jeszcze przed zakupem patrz sonuroumor
A55 też przy duzym ISO "szumiała".
Już w a55 starałem sie fotografować z ISO 100 i w A77 robię tak dalej.

Zdarza mi się w zoo wieczorem lub w ogródku u cioci na imieninach ISO 800.
Mam jednak do wyboru mieć zdjęcie "sentymentalne" albo go nie mieć.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Alfy700 tu nie bardzo można porównać, to była najlepsza lustrzanka Sony, miała jedną z lepszych matryc

Matryca :c56 A700 była taka sobie - jej pojemność tonalna w porównaniu choćby do tej 16Mpix powiedzmy, no...trochę słabo wypadała.

A najlepszą lustrzanką Sony jest :c56 900/A850. :c34

bart_m26
Użytkownik

Gucio50 napisał(a):

Traktuje Twój post jako wyraz solidarnosci z nieszczęśnikami majacymi A77.
Użytkownicy A35, jak widać "są z nami w naszym bólu".

A35 to bardzo dobry aparat i nie zamierzam tu wymieniać jego wad, sam je znasz.
Mam A77 od kilku miesiecy i porównujac ją z A55 widzę że wszystko ma lepsze.
Wizjer,
AutoFocus,
szybkostrzelnosć,
programy tematyczne, jesienne liscie jest rewelacyjny.
Itp i itd.

Nie przeczę że to świetny aparat, tylko trochę zniesmaczony że nadal trwa wojna na megapiksele, wolałbym na DR i szumy...no ale podtrzymać trzeba mit im więcej pikseli tym mam lepsze zdjęcie, za 2-3lata będą 50mpx? 😕

Bardzo proszę na przyszłość podawać źródło wstawianych wykresów.
Tym razem uzupełniłem te brakujące informacje

Przepraszam bardzo za nieuwagę, będę zawsze podawał źródło...