Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem użytkownikiem jak w temacie sony a230. Mój problem polega na tym, iż po dokonaniu aktualizacji na wersje 1.10 aparat w trybie AUTO robi prześwietlone i rozmazane zdjęcia oraz nie działa tryb SteadyShot. Wcześniej wszystko było w jak najlepszym porządku, a na obecną chwile zdjęcia wychodzą dobrze tylko przy nastawieniach manualnych.
Pojawia się pytanie czy istnieje możliwość reinstalacji oprogramowania 1.10 lub przywrócenia starszej wersji 1.00 ...
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Powrotu do wersji 1.0 nie ma, możliwość ponownego wgrania softu 1.1 będzie miał pewnie tylko serwis. Proponowałbym kontakt z nimi - www.e-csi.pl Tutaj chyba nikt nie miał takiego przypadku.
Ja bym jeszcze poprosił o jakieś zdjęcia przykładowe...
Spróbuj przywrócić ustawienia domyślne i zresetuj aparat. Pamiętam, że ja po wgraniu nowej wersji miałem jakieś problemy z redukcją szumów i powyższe działania pomogły.
przykładowe zdjęcia wrzucę jutro wieczorkiem...
Kasper reset ustawień robiłem mu już 2 razy i niestety nic.
Obiło mi się coś o uszy, że jest możliwość wgrania nieoryginalnego softu do lustrzanki. Słyszał może ktoś o czymś takim??
A co do oddawania do serwisu to niestety nie wchodzi to narazie w grę bo mój portfel jest strasznie chudy:P a znając życie serwis będzie chciał trochę...
Rozumiem, że gwarancja już minęła? Jeżeli tak to rzeczywiście mogą się pojawić jakieś koszty, ale może warto zadzwonić i chociaż zapytać?
Oczywiście wrzuć zdjęcia i nie wycinaj exifa.