Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie forumowiczow,
Mam problem z moim aparatem a mianowicie z pokretlem trybu pracy ktore 'wychwytuje' tylko niektore programy a reszte omija. Aktualnie moge wybrac tylko program Auto, 7, M, A i No flash. Pokretlo dziala ale na ekranie nie pojawiaja sie info na temat programow SCN, P, Auto+ czy tez Panorama i jednoczesnie nie moge ich wybrac. W ustawieniach dane dotyczace Panoramy sa tez nie podswietlone wiec nie moge tam nic zmienic. Jestem poczatkujacym uzytkownikiem sony alfa a33 dlatego tez prosze o porade. Nie wiem czy to wina ustawien czy tez wada mechaniczna i musze oddac aparat do serwisu. Z innego forum wyczytalem ze nalezy zrobic reseta co tez uczynilem ale bez zadnych popraw a nawet zrobilem upgrade i rowniez nic.
Ostatnim razem jak korzystalem z aparatu to dzialal bez zarzutow i jestem pewien ze nie zostal uszkodzony poprzez upadek czy cos podobnego.
Bardzo prosze o porade.
nie zastanawiaj się dłużej co zrobić, tylko wysyłaj do autoryzowanego serwisu
Dane kontaktowe:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090
Jeśli aparat na gwarancji i naprawa będzie gwarancyjna, to naprawa i wysyłka za darmo. Jeśli zaś naprawa nie będzie gwarancyjna to wycena jest za darmo.
Witam,
Miałem podobny problem z 55.
Tylko serwis może Ci pomóc.
Dzieki za info.
Pytanie tylko czy gwarancja na aparat zakupiony w UK rowniez jest akceptowana w PL? Kupilem go w Styczniu a gwarancje mam roczna wiec jest aktualna.
O ile jest to gwarancja europejska i masz dowód zakupu to tak
Może być kłopot jeśli jest to model na rynek na przykład azjatycki a sprowadzony i sprzedany w europie
Szczupic napisał(a):
Może być kłopot jeśli jest to model na rynek na przykład azjatycki a sprowadzony i sprzedany w europie
To faktycznie moze byc problemem gdyz wyczytalem ze gwarancja obowiazuje w US tylko a produkt byl wyprodukowany w Tajlandii. Jednym slowem- okantowali mnie! Kupowalem przez internet ebay.co.uk od brytyjskiej firmy ktora jak widac prawdopodobnie sprowadza sprzet. Sprobuje to zalatwic z nimi. Dowod zakupu mam w postaci nr transakcji i dowodu wplaty PayPal. Zobaczymy co to z tego bedzie.
A nie wiecie ile taka naprawa moze kosztowac?
radek0521 napisał(a):
... a produkt był wyprodukowany w Tajlandii.
W ustawieniach nie ma mozliwosci wyboru jezyka polskiego. Dotad mi to nie przeszkadzalo i obslugiwalem aparat w jezyku angielskim. Jednoczesnie slyszalem ze wersje azjatyckie nie maja jezyka polskiego a wersje europejskie maja. Szkoda ze dosyc pozno sie zorientowalem. Jak to mowia "madry Polak po szkodzie" i brak polskiego zaczal mi doskwierac jak wyczailem owy problem z pokretlem:)
Mimo wszystko udalo mi sie dogadac ze sprzedawca- odsylam im aparat i w serwisie Sony maja go naprawic badz wymienic. Szkoda ze tak dlugo to potrwa (kolo 3-5 tyg) ale lepsze to nic.
W e-CSI trwałoby maks 4 dni z przesyłkami
Najważniejsze by aparat wrócił cało i zdrowo. Powodzenia.