anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Alpha A33- Problem z pokretlem trybu pracy

profile.country.pl_PL.title
radek0521
Początkujący

Sony Alpha A33- Problem z pokretlem trybu pracy

Witam serdecznie forumowiczow,

Mam problem z moim aparatem a mianowicie z pokretlem trybu pracy ktore 'wychwytuje' tylko niektore programy a reszte omija. Aktualnie moge wybrac tylko program Auto, 7, M, A i No flash. Pokretlo dziala ale na ekranie nie pojawiaja sie info na temat programow SCN, P, Auto+ czy tez Panorama i jednoczesnie nie moge ich wybrac. W ustawieniach dane dotyczace Panoramy sa tez nie podswietlone wiec nie moge tam nic zmienic. Jestem poczatkujacym uzytkownikiem sony alfa a33 dlatego tez prosze o porade. Nie wiem czy to wina ustawien czy tez wada mechaniczna i musze oddac aparat do serwisu. Z innego forum wyczytalem ze nalezy zrobic reseta co tez uczynilem ale bez zadnych popraw a nawet zrobilem upgrade i rowniez nic.
Ostatnim razem jak korzystalem z aparatu to dzialal bez zarzutow i jestem pewien ze nie zostal uszkodzony poprzez upadek czy cos podobnego.

Bardzo prosze o porade.

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

:c37

nie zastanawiaj się dłużej co zrobić, tylko wysyłaj do autoryzowanego serwisu
Dane kontaktowe:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090

Jeśli aparat na gwarancji i naprawa będzie gwarancyjna, to naprawa i wysyłka za darmo. Jeśli zaś naprawa nie będzie gwarancyjna to wycena jest za darmo.

Lajam.
Expert

Witam,

Miałem podobny problem z :c56 55.
Tylko serwis może Ci pomóc.

radek0521
Początkujący

Dzieki za info.

Pytanie tylko czy gwarancja na aparat zakupiony w UK rowniez jest akceptowana w PL? Kupilem go w Styczniu a gwarancje mam roczna wiec jest aktualna.

Szczupic
Użytkownik

O ile jest to gwarancja europejska i masz dowód zakupu to tak :c20

Może być kłopot jeśli jest to model na rynek na przykład azjatycki a sprowadzony i sprzedany w europie :c6

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Szczupic napisał(a):

Może być kłopot jeśli jest to model na rynek na przykład azjatycki a sprowadzony i sprzedany w europie :c6

co w UK jest częstym procederem.....
na karcie gwarancji jest odpowiedni napis świadczący o "europejskości" dystrybucji i gwarancji

radek0521
Początkujący

To faktycznie moze byc problemem gdyz wyczytalem ze gwarancja obowiazuje w US tylko a produkt byl wyprodukowany w Tajlandii. Jednym slowem- okantowali mnie! Kupowalem przez internet ebay.co.uk od brytyjskiej firmy ktora jak widac prawdopodobnie sprowadza sprzet. Sprobuje to zalatwic z nimi. Dowod zakupu mam w postaci nr transakcji i dowodu wplaty PayPal. Zobaczymy co to z tego bedzie.

A nie wiecie ile taka naprawa moze kosztowac?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

radek0521 napisał(a):

... a produkt był wyprodukowany w Tajlandii.

To akurat norma dla każdego modelu SLT.

Pytanie pomocnicze - czy w menu możesz wybrać język polski?

radek0521
Początkujący

W ustawieniach nie ma mozliwosci wyboru jezyka polskiego. Dotad mi to nie przeszkadzalo i obslugiwalem aparat w jezyku angielskim. Jednoczesnie slyszalem ze wersje azjatyckie nie maja jezyka polskiego a wersje europejskie maja. Szkoda ze dosyc pozno sie zorientowalem. Jak to mowia "madry Polak po szkodzie" i brak polskiego zaczal mi doskwierac jak wyczailem owy problem z pokretlem:)

Mimo wszystko udalo mi sie dogadac ze sprzedawca- odsylam im aparat i w serwisie Sony maja go naprawic badz wymienic. Szkoda ze tak dlugo to potrwa (kolo 3-5 tyg) ale lepsze to nic.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W e-CSI trwałoby maks 4 dni z przesyłkami :)
Najważniejsze by aparat wrócił cało i zdrowo. Powodzenia.