anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

[A230] Reinstalacja oprogramowania

Babl-MD
Początkujący

[A230] Reinstalacja oprogramowania

Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem użytkownikiem jak w temacie sony a230. Mój problem polega na tym, iż po dokonaniu aktualizacji na wersje 1.10 aparat w trybie AUTO robi prześwietlone i rozmazane zdjęcia oraz nie działa tryb SteadyShot. Wcześniej wszystko było w jak najlepszym porządku, a na obecną chwile zdjęcia wychodzą dobrze tylko przy nastawieniach manualnych.

Pojawia się pytanie czy istnieje możliwość reinstalacji oprogramowania 1.10 lub przywrócenia starszej wersji 1.00 ...

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

5 ODPOW. 5
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Powrotu do wersji 1.0 nie ma, możliwość ponownego wgrania softu 1.1 będzie miał pewnie tylko serwis. Proponowałbym kontakt z nimi - www.e-csi.pl Tutaj chyba nikt nie miał takiego przypadku.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ja bym jeszcze poprosił o jakieś zdjęcia przykładowe...

profile.country.PL.title
jakaspe45
Poszukiwacz

Spróbuj przywrócić ustawienia domyślne i zresetuj aparat. Pamiętam, że ja po wgraniu nowej wersji miałem jakieś problemy z redukcją szumów i powyższe działania pomogły.

A230 | S.18-55 | T.70-300 |
Babl-MD
Początkujący

przykładowe zdjęcia wrzucę jutro wieczorkiem...
Kasper reset ustawień robiłem mu już 2 razy i niestety nic.

Obiło mi się coś o uszy, że jest możliwość wgrania nieoryginalnego softu do lustrzanki. Słyszał może ktoś o czymś takim??

A co do oddawania do serwisu to niestety nie wchodzi to narazie w grę bo mój portfel jest strasznie chudy:P a znając życie serwis będzie chciał trochę...

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Rozumiem, że gwarancja już minęła? Jeżeli tak to rzeczywiście mogą się pojawić jakieś koszty, ale może warto zadzwonić i chociaż zapytać?
Oczywiście wrzuć zdjęcia i nie wycinaj exifa.