Podziel się wrażeniami!
Niedawno kanały TVN i TVN-7 zaczęły nadawać w DVB niektóre filmy w wersji z lektorem lub w wersji oryginalnej z napisami. W moim telewizorze odbieram obie wersje dźwiękowe (z lektorem i bez), ale nie mam napisów. W opcjach „Ustawienia napisów” mam „podstawowe”, ale ustawienia „Preferowany podst. język” są wygaszone (funkcja niedostępna). Ktoś może ma podobne problemy z napisami?
Telewizor KDL-32EX302, firmware 8.722, naziemna telewizja DVB
pozdrawiam
Ja również odbieram z RTCN Śrem. Wcześniej napisy na TVP HD działały bo nie leciały one jako dodatkowy strumień danych tylko były w muxowane w video.
@sawo, pisałeś w tej sprawie do Sony?
Mogło być i tak, trudno mi powiedzieć. Pamietam tylko, że oglądałem wtedy kilka filmów w wersji oryginalanej z napisami.
Do sony nie pisałem, ale z tego co widzę sprawa pewnie bedzie musiała zakończyć się zgłoszeniem w serwisie...
Pozdrawiam
Niestety jeszcze nie trafiłem na film z napisami. Z informacji do jakich dotarłem, napisy dla filmów w TVNu są dodawane wybiórczo i są w fazie testów. Być może to ma wpływ. 20 marca ma być pokazywany film z napisami i z oryginalnym dźwiękiem - zobaczymy. Wcześniej chyba w "Superkino" na TVN też am być film z napisami. 13 marca był emitowany Hary Poter, większość ludzi nie miała możliwości włączenia napisów...
Ustawienia jakie masz wyglądają na poprawne, więc są dwie opcje. Albo sygnał nie zawierał napisów, albo coś z firmware.
W twj chwili na TVN 7 nadawany jest film Torque: jazda na krawędzi z dwoma wersjami językowymi - napisów u mnie brak ...
Pozdrawiam
Witam.
U mnie niestety ten sam problem - brak napisów na TVN.
Mój tv to 37KDL EX401.
Pozdrawiam
Pojawiło się nowe oprogramowanie do waszych odbiorników. http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/ ... DL-32EX302
Być może rozwiązuje ono problem napisów w DVB.
Po wgraniu nowego oprogramowania funkcja wyboru języka napisów jest nadal niedostępna. Zobaczymy jak to będzie wyglądało podczas nadawania filmu z napisami.
Pozdrawiam
@sawo, mam do Ciebie pytanie. Czy gdy na pilocie naciskasz ten przycisk od napisów co znajduje się obok 0, to wtedy pojawia się pasek informacyjny tak jak przy naciśnięciu przycisku i+?
Jak możesz to zrób takie samo zdjęcie z paskiem informacyjnym jak zrobiłeś dla TVN, ale teraz dla Polsatu, albo jakiegoś kanału TVP.
Jest dokładnie tak jak było poprzednio - po naciśnięciu przyciku napisów pojawia się ekran informacyjny jak dla i+.
Zdjęcie dla Polsatu:
http://images46.fotosik.pl/736/6d44e9e3af8b3d96m.jpg
pozdrawiam
TVN-7 "Od kołyski aż po grób" - dwie wersje językowe - napisów brak ...
Pozdrawiam