anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

pilot od kdl-w5740

profile.country.pl_PL.title
manowak1379
Poszukiwacz

pilot od kdl-w5740

Witam. Jest to mój pierwszy post także proszę o wyrozumiałość a mianowicie mam TV KDL-46W5740 i chciałbym pilotem od tego TV tj.RM-ED019 obsługiwać Amplituner STR DN1000 ale nie idzie???? Mam osobną instrukcję z kodowaniem i kodami do urządzeń do tego pilota ale nie ma tam kodu do tego Sprzętu?? Mam włączone sterownie za pomocą HDMI w TV jak i w Amplitunerze. Inne urządzeni taki jak DVD Snoy jak i Blu Ray Sony działają tym pilotem od Tv a Amplituner nie chce???? Może mi ktoś pomóc?????

13 ODPOW. 13
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
co do kodów niestety nie mam takich informacji. Co do sterowania HDMI, możesz napisać co masz podłączone czym i do czego?

manowak1379
Poszukiwacz

Mam Tv Lcd Sony KDL-46W5740 , Amplituner Sony STR DN1000 , DVD Sony DVP-NS708H , Blu Ray Sony BDP-S 470. I wszystko połączone kablami HDMI do Amplitunera. Tylko bez sensu bo Pilot obsługuje DVD i Blu Ray a Amplitunera coś nie chce. Mam osobną instrukcję kodowania pilota ale tam nie ma tego Amplitunera a reszta jest. A wzmachol ten jest siła.

profile.country.PL.title
Delu-----
Poszukiwacz

Domyślam się, że nie chcesz używać BRAVIA Sync tylko programowanego guzika? Jakich kodów używasz?

manowak1379
Poszukiwacz

Możesz mi napisać o co teges z tym bravia sync???? Chiałbym tylko móc włączyć i wyłączyć Amplituner za pomocą pilota od tv. I nie używam żadnych kodów.

profile.country.PL.title
Delu-----
Poszukiwacz

Czy w TV w menu Ustawienia/Ustawienia HDMI na Lista urządzeń HDMI widoczny jest podłączony AMP, czy możesz pilotem od TV sterować głośnością AMP-a (oczywiście zakładając, że w Ustawieniach audio/Głośnik masz ustawione System Audio?

manowak1379
Poszukiwacz

Tak jest widoczny AMP i mogę pilotem od tv robić głośniej ciszej w AMP. Ale chciałbym móc go wyłączyć i włączyć a tego nie mogę zrobić??? To o co chodzi bo nie nie wiem???? Głośniej ciszej mogę robić a już wyłączyć NIE??!! Masz jakiś pomysł?????

profile.country.PL.title
Delu-----
Poszukiwacz

A jak masz ustawione pozostałe parametry w Ustawienia/Ustawienia HDMI? Jak masz wszystkie opcje na "włącz" to, czy jak wszystko jest wyłączone i włączasz TV to automatycznie włącza Ci się AMP? Jak nie to trzeba zmienić ustawienia w AMP-ie. Z tego co pamiętam to powinno być TV Standby Synchro ustawione na "ON", albo coś podobnego. Można jeszcze spróbować w TV usunąć AMP z listy i ponownie wykryć. A wracając do kodów to jakiego używasz do zaprogramowania guzika AMP?

manowak1379
Poszukiwacz

Jak włączam tv to automatycznie włącza mi się AMP i dlatego chciałbym móc z pilota od tv go właśnie wyłączyć. Nie przypominam se żeby w AMP było coś takiego jak piszesz tzn.TV Standby Synchro ustawione na "ON"???

profile.country.PL.title
Delu-----
Poszukiwacz

A jak wyłączasz TV to AMP się nie wyłącza? A jak użyjesz guzika AMP, a potem ten drugi zielony to nic się nie dzieje? Nie odpowiedziałeś jak masz w Ustawienia/Ustawienia HDMI i jaki kod próbujesz zaprogramować?