Podziel się wrażeniami!
Witam
Noszę się z zamiarem zakupu LCD i w oko wpadł mi KDL-46EX710 lub KDL-46EX715 (czym się różnią?). Na stronie Sony znalazłem opis telewizora KDL-46EX720 który ma być dostępny od połowy marca. Ma on posiadać 3d, 200Hz, nowe ulepszacze obrazu itp. KDL-46EX710 był krytykowany za kilka rzeczy (średnie skalowanie, słabe kąty). Czy w związku z tym warto się wstrzymać z zakupem ?? Czy ktoś zna przynajmniej przybliżoną cenę KDL-46EX720 ??
715 ma dodatkowo DVB-S i nie była oferowana oficjalnie w Polsce. Czy czekać na 720? Ciężko powiedzieć, bo biorąc pod uwagę zeszłoroczny poślizg z nowymi modelami to może pod koniec lata będą dostępne. Jak miałbym na czym oglądać do tego czasu to bym czekał. Ceny pewnie na początku nie będą rewelacyjne, ale w miarę rozwoju wydarzeń spadną i może Sony Poland znowu nas jakąś promocją zaskoczy.
W tamtym roku był poślizg, dwa lata temu nie było. Pytanie, czy te modele są już gotowe? Jeśli dopiero projektują, znaczy mają mało czasu. Warto czekać? O czym innym myślałeś?
Modele są w wersjach testowych. Nie które nie posiadają jeszcze pełnej funkcjonalności, kwestia oprogramowania. Czy warto czekać? Zmiany między EX710 a EX720 są bardzo duże. Są to praktycznie całkowicie inne telewizory. Zaczynając od całkowicie nowego procesora, ulepszonym algorytmom Motionflow 200Hz, kończąc na funkcjonalności. Telewizor jest telewizorem 3D, możliwość rozmowy przez Skype!!, itd. Więcej informacji masz tutaj:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=8132&p=167010#p167010
Osobiście bym poczekał, ale tak można w nieskończoność. Trzeba również wziąć pod uwagę cenę tego modelu, która na początku może być wyższa. Ile? Nie wiadomo...
Widzę że jesteś tutaj kimś porządnie obeznanym z tematem, wiem że to wróżenie z fusów ale powiedz ile według ciebie trzeba będzie w Polsce czekać? (na stronie jest połowa marca, na zagranicznych portalach nawet luty) oraz jaka może być cena. Wiem że to niewiadome ale kieruj się swoim doświadczeniem.
Co prawda nie jestem Zimny, ale pozwolę sobie odpowiedzieć przynajmniej na część pytania.
Dostępność - na pewno nie w lutym - bo byłyby już dostępne w systemie zamówień a nie są. Polowa marca? Może kilka modeli i to pewnie nie w pełnej ofercie rozmiarowej.
Cena nie podejmę się - za dużo zmian.
tralala napisał(a):
Widzę że jesteś tutaj kimś porządnie obeznanym z tematem, (...)
Zimny napisał(a):
Osobiście bym poczekał, ale tak można w nieskończoność.
tralala napisał(a):
wiem że to wróżenie z fusów ale powiedz ile według ciebie trzeba będzie w Polsce czekać? (na stronie jest połowa marca, na zagranicznych portalach nawet luty) oraz jaka może być cena. Wiem że to niewiadome ale kieruj się swoim doświadczeniem.
Zimny napisał(a):
... Ale EX710 już wychodzi z rynku, więc to raczej normalne.
Znalazłem coś o większym bracie http://www.televisioninfo.com/content/S ... Design.htm , czy są jakieś nowe wieści o tym nowym modelu 46' ?
Jeszcze nie ma nowych wieści...