anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

mój telewizor "charczy" !

jumajeej
Początkujący

mój telewizor "charczy" !

WCzoraj w nocy oglądałem tv i usłyszałem dziwne "charczenie" ten jakże nie przyjemny dźwięk slychac najbardziej kiedy wyświetlany obraz jest jasny i slychac go tylko wtedy kiedy jest dość głośno ustawiony dźwięk. TO jeszcze Nic. KIedy przysluchalem się jeszcze bardzej usłyszałem w "tle" inne głosy jakby z innego programu. Czy to może być wina złego podłączenia cyfrowego dekodera czy jak czy co ? ibicia Pomocy !

18 ODPOW. 18
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jumajeej - jak nazywa się operator kablówki z której korzystasz i w jaki sposób dekodujesz sygnał (dekoder i karta, czy moduł CAM)?
Czy znalazłeś już rozwiązanie dotyczące podłączenia komputera?

jumajeej
Początkujący

OPerator to "inea" używam dekodera z kartą. CO do podłączenie tv do kompa to pomogliscie mi znaleźć rozwiązanie. TYle że moja karta graficzna nie ma wyjścia HDMI dlatego zastosuje adapter ;) mam pytanie czy dzięki takiem połączeniu jakos obrazu będzie HD ?

cogito.
Początkujący

Jakość będzie taka jaką w stanie jest przepuścić najsłabsze łącze/adapter/przejściówka/kabel. Tak więc w tym przypadku zależy pod co się podłączysz. Jak pod D-Sub to będzie to jakość taka jak z D-Sub. Dźwięk będziesz miał oddzielnym kabelkiem więc również to samo tyczy się dźwięku.

jumajeej
Początkujący

CHce podłączyć pod hdmi w tv a do kompa adapter.

jumajeej
Początkujący
cogito.
Początkujący

Czyli obraz w Full HD przejdzie. O ile taki materiał włączysz do odtwarzania. Nadal pozostaje sprawa dźwięku, bo ten kabel jest tylko do obrazu.

jumajeej
Początkujący

AHa aha a dźwięk jak ?

Zimny_
Użytkownik

Dźwięk dodatkowo możesz puścić kablem minijack. Chyba, że podłączysz kartę graficzną z muzyczną - jeśli ma taką możliwość.
Co do multiroom i kablówki, mam jedną propozycję. Są takie urządzenia do których wkładasz kartę, one bezprzewodowo wysyłają sygnał do swoich odbiorników. W efekcie możesz oglądać telewizję na kilku telewizorach. Te urządzenia nazywają się splittery bezprzewodowe :c50 . Urządzenia są w pełni legalne, dostępne w sklepach.

jumajeej
Początkujący

co do dzwieku......jesli am kompa podłaczonego pod "wieze" to raczej nie bede podlaczał dzwieku z tv pod kompa tylko chyba tez pod "wieze" to tez minijackiem ? co do tych urzadzen o ktorych piszesz czytał co nei co na ten temat i ludzie mega tego nie polecaja.....na razie zostane przy tym co mam i dodatkowo podłacze kompa kablem hdmi z tv + adapter DVI-hdmi :)