Podziel się wrażeniami!
WCzoraj w nocy oglądałem tv i usłyszałem dziwne "charczenie" ten jakże nie przyjemny dźwięk slychac najbardziej kiedy wyświetlany obraz jest jasny i slychac go tylko wtedy kiedy jest dość głośno ustawiony dźwięk. TO jeszcze Nic. KIedy przysluchalem się jeszcze bardzej usłyszałem w "tle" inne głosy jakby z innego programu. Czy to może być wina złego podłączenia cyfrowego dekodera czy jak czy co ? ibicia Pomocy !
Jumajeej - jak nazywa się operator kablówki z której korzystasz i w jaki sposób dekodujesz sygnał (dekoder i karta, czy moduł CAM)?
Czy znalazłeś już rozwiązanie dotyczące podłączenia komputera?
OPerator to "inea" używam dekodera z kartą. CO do podłączenie tv do kompa to pomogliscie mi znaleźć rozwiązanie. TYle że moja karta graficzna nie ma wyjścia HDMI dlatego zastosuje adapter mam pytanie czy dzięki takiem połączeniu jakos obrazu będzie HD ?
Jakość będzie taka jaką w stanie jest przepuścić najsłabsze łącze/adapter/przejściówka/kabel. Tak więc w tym przypadku zależy pod co się podłączysz. Jak pod D-Sub to będzie to jakość taka jak z D-Sub. Dźwięk będziesz miał oddzielnym kabelkiem więc również to samo tyczy się dźwięku.
CHce podłączyć pod hdmi w tv a do kompa adapter.
Czyli obraz w Full HD przejdzie. O ile taki materiał włączysz do odtwarzania. Nadal pozostaje sprawa dźwięku, bo ten kabel jest tylko do obrazu.
AHa aha a dźwięk jak ?
Dźwięk dodatkowo możesz puścić kablem minijack. Chyba, że podłączysz kartę graficzną z muzyczną - jeśli ma taką możliwość.
Co do multiroom i kablówki, mam jedną propozycję. Są takie urządzenia do których wkładasz kartę, one bezprzewodowo wysyłają sygnał do swoich odbiorników. W efekcie możesz oglądać telewizję na kilku telewizorach. Te urządzenia nazywają się splittery bezprzewodowe . Urządzenia są w pełni legalne, dostępne w sklepach.
co do dzwieku......jesli am kompa podłaczonego pod "wieze" to raczej nie bede podlaczał dzwieku z tv pod kompa tylko chyba tez pod "wieze" to tez minijackiem ? co do tych urzadzen o ktorych piszesz czytał co nei co na ten temat i ludzie mega tego nie polecaja.....na razie zostane przy tym co mam i dodatkowo podłacze kompa kablem hdmi z tv + adapter DVI-hdmi