Podziel się wrażeniami!
nie wiem,,,ale moim skromnym zdaniem tv za tyle kasy powinno mowic mi rano dzien dobry przy obecnej technice ale
chcialem podlaczyc klawiature zeby np podczas wpisywania utworow na yt nie sturac literek pilotem
dostalem w sklepie na probe klawiature laczaca sie przez bluetooth..tv jej nie widzi ,przy okazji odkrylem ze nie wykrywa tez mojego htc one,odnioslem klawiature wymieniajac ja na tak z usb
komunikat na ekranie po podlaczeniu jej :
to urzadzenie usb nie jest obslugiwane
to normalne ???
wedlug mnie wyglada to skandalicznie!!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
chce sobie uzywac klawiatury na tel by bisac w wyszukiwarce yt na tv ,mozna>?
Kupiles sobie tv i telefon z androidem i nie masz pojecia o mozliwosciach obydwu. Masz za to pretensje do calego swiata, ze jestes ubogi w wiedze. Polaczenie miedzy tv a telefonem przez bt skonczylo sie jakies 5 lat temu. Obudz sie czlowieku. Zacznij czytaj , poglebiaj wiedze. Jesli Cie to nie interesuje to dlaczego zainteresowales sie tv z najbardziej zaawansowanym obecnie softem na rynku? Mogles wybrac samsunga lub lg.
Poszukaj w ustwieniach telefonu w zakladce "wyswietlacz" na samym dole bedzie mial opcje przesylania/kopiowania obrazu . Oczywiscie tv i telefon musza byc w tej samej sieci wifi.
Tak jak wspomniał firewalk po pierwsze TV i HTC muszą być w tej samej sieci WiFi.
Jeśli zależy Ci najbardziej na YT, to proponuję odpalić YouTube na telefonie wpisać co chesz oglądać a następnie kliknąć wyślij do TV.
Pozdrawiam
dzieki dj ....dziala..... wciaz jednak sadze ze to wszystko powinno byc prostsze i bardziej intuicyjne ,nie kazdy ma czas i ochote zaglebiac sie w technologiczne tajniki.dzieki za odpowiedzi
Jest proste,ciut wiedzy i chęci wystarczy. Mam uniwersalnego pilota logiteha, ale również używam komórki, pada,klawiatury a ostatnio myszkę podłączyłem. Najlepsze ze bardzo stara myszka na chyba radio podłączona pod bravia działała tylko zasięg był super kiepski,ale mam Microsoftu łamaną i ta śmiga z 3m spoko.
a jakiej klawiatury jesli mozna wiedziec?
Klawiatura rappo bez gladzika. Są wersję z gladzikiem. Ta klawiatura trochę pod jabłko podchodzi z ustawieniami klawiszy. No i myszkę włączyłem a śmiga jak diabli.
matrbis niestety mylisz serię B telewizorów z serią C (AndroidTV) - klawiatury w serii B nie działają.
bedziebyczo gdyby klawaitury w Twoim modelu działały to bym Ci o tym napsiał. Oczywiście możesz spróbować.
Pozdrawiam
a slyszalem tez o urzadzeniu ktore podlaczone do tv "zamienia go w tv " z androidem ..prawdziwe i mozliwe...?
a jesli moge jezcze prosic o pomoc ..probowalem wykonac podobna operacje z laptopem ,hp windows 8 ,wszystko pieknie ,znalazlem podpowiedzie jak to zrobicdochodze do etapu gdzie tv pyta czy polaczyc dwa urzadznia ,oczywiscie klikam tak ,kreci z 3 minuty po czym wyskakuje komunikat ze nie udalo sie nawiazac polaczenia...;( jakies sugestie ...?bede b.wdzieczny..