anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kdl49x8505b kompatybilnosc innych uradzen

ROZWIĄZANE
bedziebyczo
Poszukiwacz

kdl49x8505b kompatybilnosc innych uradzen

nie wiem,,,ale moim skromnym zdaniem tv za tyle kasy powinno mowic mi rano dzien dobry przy obecnej technice ale

chcialem podlaczyc klawiature zeby np podczas wpisywania utworow na yt nie sturac literek pilotem

dostalem w sklepie na probe klawiature laczaca sie przez bluetooth..tv jej nie widzi ,przy okazji odkrylem ze nie wykrywa tez mojego htc one,odnioslem klawiature wymieniajac ja na tak z usb

komunikat na ekranie po podlaczeniu jej :

to urzadzenie usb nie jest obslugiwane

to normalne ???

wedlug mnie wyglada to skandalicznie!!

2 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

W tym modelu można podłączyć tylko myszkę - zajrzyj do instrukcji:

http://pdf.crse.com/manuals/14HA230111/PL/c_gset_bluetooth.html 

Do sterowania polecam aplikację na smartfona TV SideView.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Tak jak wspomniał po pierwsze TV i HTC muszą być w tej samej sieci WiFi.

Jeśli zależy Ci najbardziej na YT, to proponuję odpalić YouTube na telefonie wpisać co chesz oglądać a następnie kliknąć wyślij do TV.

Przechwytywanie.JPG

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 ODPOW. 19
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

W tym modelu można podłączyć tylko myszkę - zajrzyj do instrukcji:

http://pdf.crse.com/manuals/14HA230111/PL/c_gset_bluetooth.html 

Do sterowania polecam aplikację na smartfona TV SideView.

Pozdrawiam

bedziebyczo
Poszukiwacz

3 wejscia usb i bluetooth ,tylko po to zeby podlaczy k**a myszke???zalosne,jaka aplikacje ? na tel? telefonu tez nie widzi ...!!

profile.country.pl_PL.title
Sony_Polska
Community Team

Witamy

Klawiaturę poprzez BT lub USB z pewnością obsługują wszystkie TV BRAVIA 2015 i 2016 z Androidem . Pozostałe niestety nie posiadają takiej możliwości.

Pozdrawiamy

Zespół Sony

bedziebyczo
Poszukiwacz

htc one bt tez nie widzi???

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Po bluetooth nie znajdziesz HTC. 

Napisz co chcesz uzyskać? 

Pozdrawiam

bedziebyczo
Poszukiwacz

np sparowax tv z tel?

bieda straszna z ta kompatybilnoscia

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Nie rozumiem po co chcesz sparować TV z HTC po bluetooth.

Jesli chcesz skorzystać z kopii lustrzanej (screen mirroring), użyć aplikacji TV SideView, wykorzystać DLNA to i tak za każdym razem używa się WiFi. 

Pozdrawiam

bedziebyczo
Poszukiwacz

a ja nie rozumiem technicznego jazgotu bo mam zupelnie inna profesje ,i jako laik ,dzialajac imtuicyjnie ,wlaczam bt w obu urzadzeniach i sie dziwie ze nie dziala nie znam sie na dlna screnmirroring itp..co poradze,wie pan jak opiekowac sie i postepowac z ludzmin z autyzmem ? nie , ? ja wiem.tym sie zajmuje a nie tv side view

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Proszę zrozumieć, że chciałem pomóc i nie interesuje mnie Pani/Pana profesja. Zresztą nie pytam jak zbudowany protokół Bluetooth. Na forum istnieją pewne reguły, których staramy się trzymać. Jesteśmy tu po to by sobie pomagać. Jeśli Pan czegoś nie rozumie to może Pani/Pan zawsze spokojnie zapytać - a nie od razu wszystko krytykować (używając przy tym specyficznej formy wypowiedzi).

Jeśli Pan/Pani pyta czy można sparować TV z HTC po Bluetooth - to można krótko odpowiedzieć nie, nie da się.

Samo sparowanie urządzeń to nie wszystko. Jakiś cel sparowania TV z HTC zapewne istnieje skoro padło pytanie.

Pozdrawiam