anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL32EX710 (kwadraciki i lekko postrzępione krawędzie...)

Terry28-----
Początkujący

KDL32EX710 (kwadraciki i lekko postrzępione krawędzie...)

Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem TV model KDL32EX710 i ostatnio grając lub ogladajac filmy na konsoli (xbox 360) oczywiscie w jakosci HD (na kalbu component lub hdmi)dostrzegam drobne kwadraciki a kontury są jakby nieostre. Sprawa ma sie identycznie na komputerze PC do ktorego to podlaczylem ten odbiornik. Natomiast na monitorze LG 19 calowym obraz jest rozmyty i nie ma zadnych malutkich kwadracikow.
Dla przykladu odpalilem grę FIFA11 i na samym początku zrobilem dwa skriny (do ktorych ponizej podaje linki) i ktos kto ma podobny problem jak ja dostrzeże te "buble". Owe kwadraciki widoczne są u mnie na postaciach. Oto te linki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d28 ... ec59a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f8 ... 93a2c.html

Dodam ze bawiac sie ustawieniami obrazu i zmniejszajac jego ostrość do 0 problem z kwadracikami znika i obraz jest delikatnie rozmyty co mnie troche cieszy, rzecz w tym po co te standardowe ustawienia obrazu do wyboru w ktorych wartosc ostrosci jest rowna 15 czy 20 skoro wtedy widoczne sa razace niedoskonalosci? Czy osoby posiadajace ten model, ostrosc mają ustawioną na 0 ? Prosze rowniez o to czy ktos moglby z Was majac podlaczony ten sam model tv pod pc obejrzec te skriny na ostrosci conajmniej 10 i zobaczyc czy widzi te same niedoskonalosci co i ja. Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedz. Pozdrawiam.

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
pawelpc
Początkujący

Witam

Ja dopiero jutro bede mial TV HD wiec wtedy bede wiedzial.Czy u Pana rowniez wystepuja problemy z katami widzenia, tzn pod niewielkim katem TV traci kolory i obraz jest rozmyty?(widac to bardzo wyraznie na twarzach ktore beldna) Ja tak mam i jeszcze pare osob - jest osobny watek na tym forum

Pozdrawiam

Terry28-----
Początkujący

Witam. Poznym wieczorem Panu napisze co do tych kątów gdyż teraz nie mam możliwości. Pozdrawiam.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Sorki ale na tych znaczkach pocztowych to nie wiele widać :c3

Sych-----
Początkujący

Dawno nie byłem na tym forum. Zawsze uwazałem to miejsce za wolne od troli, gdzie mozna sobie normalnie pogadać. I zonk.
Terry28 zrób zdjęcie z większego przybliżenia. Weź aparat macro, czyli taki do robienia zdjęć w ogromnym przybliżeniu. W fotografii używa się do robienia jakiś małych owadów kwiatków. Takim obiektywem zrób zdjęicie, wytnij jeszcze mniejszy kawałek, powiększ go. Będą piękne kwadraty. Będzie jeszcze gorszy efekt, a chyba o to ci chodzi

Terry28 napisał(a):

rosze rowniez o to czy ktos moglby z Was majac podlaczony ten sam model tv pod pc obejrzec te skriny na ostrosci conajmniej 10 i zobaczyc czy widzi te same niedoskonalosci co i ja.

nie uwierzysz. Nie mam ex710. Mam za to zwykły monitor led innej firmy. W załączniku zamieściłem "skrina" jak to wyglada u mnie, na tym monitorze. Strasznie, to sa kwadraty :smileyhappy: