Podziel się wrażeniami!
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem TV model KDL32EX710 i ostatnio grając lub ogladajac filmy na konsoli (xbox 360) oczywiscie w jakosci HD (na kalbu component lub hdmi)dostrzegam drobne kwadraciki a kontury są jakby nieostre. Sprawa ma sie identycznie na komputerze PC do ktorego to podlaczylem ten odbiornik. Natomiast na monitorze LG 19 calowym obraz jest rozmyty i nie ma zadnych malutkich kwadracikow.
Dla przykladu odpalilem grę FIFA11 i na samym początku zrobilem dwa skriny (do ktorych ponizej podaje linki) i ktos kto ma podobny problem jak ja dostrzeże te "buble". Owe kwadraciki widoczne są u mnie na postaciach. Oto te linki:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d28 ... ec59a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f8 ... 93a2c.html
Dodam ze bawiac sie ustawieniami obrazu i zmniejszajac jego ostrość do 0 problem z kwadracikami znika i obraz jest delikatnie rozmyty co mnie troche cieszy, rzecz w tym po co te standardowe ustawienia obrazu do wyboru w ktorych wartosc ostrosci jest rowna 15 czy 20 skoro wtedy widoczne sa razace niedoskonalosci? Czy osoby posiadajace ten model, ostrosc mają ustawioną na 0 ? Prosze rowniez o to czy ktos moglby z Was majac podlaczony ten sam model tv pod pc obejrzec te skriny na ostrosci conajmniej 10 i zobaczyc czy widzi te same niedoskonalosci co i ja. Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedz. Pozdrawiam.
Witam
Ja dopiero jutro bede mial TV HD wiec wtedy bede wiedzial.Czy u Pana rowniez wystepuja problemy z katami widzenia, tzn pod niewielkim katem TV traci kolory i obraz jest rozmyty?(widac to bardzo wyraznie na twarzach ktore beldna) Ja tak mam i jeszcze pare osob - jest osobny watek na tym forum
Pozdrawiam
Witam. Poznym wieczorem Panu napisze co do tych kątów gdyż teraz nie mam możliwości. Pozdrawiam.
Sorki ale na tych znaczkach pocztowych to nie wiele widać
Dawno nie byłem na tym forum. Zawsze uwazałem to miejsce za wolne od troli, gdzie mozna sobie normalnie pogadać. I zonk.
Terry28 zrób zdjęcie z większego przybliżenia. Weź aparat macro, czyli taki do robienia zdjęć w ogromnym przybliżeniu. W fotografii używa się do robienia jakiś małych owadów kwiatków. Takim obiektywem zrób zdjęicie, wytnij jeszcze mniejszy kawałek, powiększ go. Będą piękne kwadraty. Będzie jeszcze gorszy efekt, a chyba o to ci chodzi
Terry28 napisał(a):
rosze rowniez o to czy ktos moglby z Was majac podlaczony ten sam model tv pod pc obejrzec te skriny na ostrosci conajmniej 10 i zobaczyc czy widzi te same niedoskonalosci co i ja.