anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-46EX720 Czy warto czekać??

tralala------
Początkujący

KDL-46EX720 Czy warto czekać??

Witam
Noszę się z zamiarem zakupu LCD i w oko wpadł mi KDL-46EX710 lub KDL-46EX715 (czym się różnią?). Na stronie Sony znalazłem opis telewizora KDL-46EX720 który ma być dostępny od połowy marca. Ma on posiadać 3d, 200Hz, nowe ulepszacze obrazu itp. KDL-46EX710 był krytykowany za kilka rzeczy (średnie skalowanie, słabe kąty). Czy w związku z tym warto się wstrzymać z zakupem :c18 ?? Czy ktoś zna przynajmniej przybliżoną cenę KDL-46EX720 :c25 ??

69 ODPOW. 69
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nowe okulary TDG-BR250 są dużo bardziej dopracowane niż poprzednie. Komfort oglądania, jakość materiałów jest na wysokim poziomie, stąd ta cena. Niedługo pewnie pojawi się 3D Stater Pack z BR250, cena będzie niższa. Mniejsze okulary (okulary dla dzieci) nie są tak zaawansowane jak te większe. Są zbudowane z innych materiałów i nie posiadają takich możliwości regulacji.

kozand napisał(a):

Tylko niech ktoś mi powie który z tych TV posiada WEJŚCIE SATELITARNE!???

Na 100% EX725. Co do EX721 nie widziałem go, nie jestem pewien czy posiada to wyjście.

santorynxd
Początkujący

Witam.

Półtora roku temu zakupiłem telewizor Sony 40Z5500 ( 5 lat gwarancji ). Myślę nad zmiana odbiornika na Sony 46EX720. Moze ktoś mi powiedzieć czy warto , jestem z obecnego telewizora zadowolony ale ten drugi ma skype , WIFI , 3D i wszystko inne co poprzedni a dodatkowo posiada 6 cali więcej co na pewno zrobiło by różnicę. Mam kino domowe wiec dźwięk z odbiornika mnie nie interesuje. Opłaca się taka zamiana ? Nie chce kupić czegoś gorszego niż mam.

Mam jeszcze jedno pytanie , mianowicie znalazlem na redcoonie rowniez model 721 i on jest tanszy a ma wbudowane WIFI , wiec on tez wchodzi w gre nawet bardziej niz 720. Co mozecie powiedziec o tym ze jest roznica w cenie na korzysc nizszego modelu ?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Dokup odtwarzacz BDP-S780 i ciesz się wszystkimi nowinkami (no oprócz 3D bo TV nie da rady) oraz bardzo dobrym TV.

santorynxd
Początkujący

Jednak nie będę mieć 6 cali więcej a to tez kusząca perspektywa różnica już widoczna gołym okiem. 721 wydaje się spoko telewizorem za 4399 , ile mogę dostać za Sony 40Z5500 ( półtoraroczny ).

@UP dzieki za post.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Gdybym miał zmieniać tak dobry TV to celowałbym min w HX800 (mogą być problemy z dostępnością bo to bardzo dobry model zeszłoroczny, powinien być poniżej 5000) i dołożył do niego BDP-S780.

santorynxd
Początkujący

Czyli moj terazniejszy TV jest lepszy niz EX725 , nie jestem koneserem zalezy mi poprostu na wiekszym TV , ogladam Cyfre + przez HDMI oraz zdarza sie PS3 czasem podlaczyc.

Chcialem sprzedac swoj za okolo 3700-3600 zl i kupic nowke sztuke za 4399. Jednak widze ze to chyba gra nie warta swieczki.

Zimny_
Użytkownik

santorynxd napisał(a):

zalezy mi poprostu na wiekszym TV

Witaj,
z jakiej odległości oglądasz telewizję? Z5500 to bardzo dobry model. Jeśli jesteś z niego zadowolony, może faktycznie lepiej dokupić odtwarzacz posiadający te funkcje? Albo kino domowe...

santorynxd
Początkujący

czesc , czesc.

3-4,5 metra , jestem z mojego TV zadwolony jednak odbiornika 3D z niego nie zrobie.

cogito.
Początkujący

Przy takiej odległości dla obrazu w 3D możesz śmiało myśleć nawet o największych modelach. Ogółem sprawa wygląda tak, że wielkość telewizora rośnie nie tylko wraz z odległością od niego ale także wraz z poprawą jakości sygnału. Wiadomo, że póki co nie ma bardzo dużo materiału 3D, a i dobrego HD przydało by się więcej ale myśląc przyszłościowo warto brać pod uwagę duże rozmiary. Oczywiście wraz z rozmiarem rosną i koszty.

Rozwiązań masz kilka, od kupna odtwarzacza BR po wymianę TV. Każdy ma jakieś zalety oraz wady (tutaj głównie finansowe). Ciężka decyzja ale mam nadzieję, że będziesz zadowolony z końcowego efektu :thumbsup:

Pozdrawiam
cogito

leon-----
Początkujący

Witam mam taką prośbę czy może ktoś dać jakieś przykładowe ustawienia obrazu tego telewizora przy oglądaniu satelity bo kręcę już dobry tydzień i nie mogę coś dostroić ,obraz z PS3 już dograłem idealnie a z satelity coś mi cały czas prawie nie pasuję ,wcześniej miałem tv40 calowy a teraz zmieniłem na 46 calowy może dlatego nie mogę się przestawić?