anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-46EX720 Czy warto czekać??

tralala------
Początkujący

KDL-46EX720 Czy warto czekać??

Witam
Noszę się z zamiarem zakupu LCD i w oko wpadł mi KDL-46EX710 lub KDL-46EX715 (czym się różnią?). Na stronie Sony znalazłem opis telewizora KDL-46EX720 który ma być dostępny od połowy marca. Ma on posiadać 3d, 200Hz, nowe ulepszacze obrazu itp. KDL-46EX710 był krytykowany za kilka rzeczy (średnie skalowanie, słabe kąty). Czy w związku z tym warto się wstrzymać z zakupem :c18 ?? Czy ktoś zna przynajmniej przybliżoną cenę KDL-46EX720 :c25 ??

69 ODPOW. 69
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Raczej ktoś zauważył, że marzec się kończy a TV jak nie było tak nie ma :D

sadam_
Użytkownik

tralala - czekamy na pierwszą relację :c69

tralala------
Początkujący

Dopiero dzisiaj włączyłem TV pierwszy raz, pierwsze wrażenia super. Matryca raczej matowa (na pewno nie lustro), kąty boczne nie ma tragedii (a był z tym problem w niektórych EX710), obraz SD z upc jak dla mnie jest dobrze, full hd bajka. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytyw (tylko pamiętajcie że nie jestem jakimś znawcą).

sadam_
Użytkownik

No to super.

4292-----
Początkujący

tralala: a jak oceniasz zakup w redcoon? Czy dali polską gwarancję, czy tylko paragon? Czy tv ma polską instrukcję, etc.? Czy towar jest "I jakości"?

tralala------
Początkujący

Witam. Ze sklepu otrzymałem fakturę, gwarancja w postaci Europejskiej Karty Gwarancyjnej Sony. Towar zapewne pierwszej jakości - brak jakichkolwiek wad. Możliwe że telewizor na rynek rosyjski bo sporo napisów w tym języku, wyprodukowany Słowacja. Instrukcja w 19 językach w tym w polskim. Ktoś powyżej pisał że nie ma możliwości skorzystania z darmowego montażu i przez to rezygnuje z zakupu, no więc dzwoniłem do Sony w sobotę podając numer seryjny i model a dzisiaj oddzwonili że w tym tygodniu zadzwoni monter umówić termin. Telewizor spełnia moje oczekiwania (jestem zaskoczony na plus) ale powtarzam że nie jestem w stanie profesjonalnie ocenić czerni, kątów itp. W porównaniu do sprzętu znajomych wypada bardzo dobrze (np. skalowanie SD)

madziktck
Początkujący

czy Europejska Karta Gwarancyjna Sony jest akceptowana przez Sony Polska i w razie problemu ze sprzętem przyjmą go do naprawy

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Musi być. Towar zakupiony na terenie UE u stacjonarnego dystrybutora musi mieć gwarancję na 24 m-ce na wszystkie kraje Unii. W przypadku zakupu przez internet przepisy o ile dobrze pamiętam są łagodniejsze względem sprzedawcy, ale w chwili obecnej jakoś nie mogę ich odszukać...

4292-----
Początkujący

Dzięki tralala. Chyba zdecyduje się również na zakup. Chociaż cena już podskoczyła o 30 zeta :(

madziktck
Początkujący

ja tez mam chęć go kupić myslę jeszcze nad ta gwarancja