anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-46EX720 Czy warto czekać??

tralala------
Początkujący

KDL-46EX720 Czy warto czekać??

Witam
Noszę się z zamiarem zakupu LCD i w oko wpadł mi KDL-46EX710 lub KDL-46EX715 (czym się różnią?). Na stronie Sony znalazłem opis telewizora KDL-46EX720 który ma być dostępny od połowy marca. Ma on posiadać 3d, 200Hz, nowe ulepszacze obrazu itp. KDL-46EX710 był krytykowany za kilka rzeczy (średnie skalowanie, słabe kąty). Czy w związku z tym warto się wstrzymać z zakupem :c18 ?? Czy ktoś zna przynajmniej przybliżoną cenę KDL-46EX720 :c25 ??

69 ODPOW. 69
4292-----
Początkujący

:c4

Wygląda na matową, ale na zdjęciach nawet lusterka tak wyglądają :)

p.s. wiele funkcji jest ciekawych, ale główny plus to matryca (jeżeli matowa lub półmatowa), cena i marka...

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jak dziś wysłali, to jutro powinien przyjść :D Będziesz pierwszą osobą na forum mającą ten sprzęt :thumbsup: Czekamy na recenzję.

tralala------
Początkujący

Dostałem dzisiaj maila z UPS że telewizor wyjechał już, więc jutro powinien być na 100%, ciężko powiedzieć czy znajdę czas go obadać dokładnie bo krucho z czasem, będzie ciężko ale zawsze zostaje weekend.

madziktck
Początkujący

Witam, wczoraj zamówiłam w redconie ten model nie zastanawiając się nad wieloma rzeczami.... dziś zadzwoniłam do w/w firmy i zapytałam m.in. o warunki gwarancji i okazało się, że niestety na produkt nie ma polskiej gwarancji ponieważ pochodzi od europejskiego dystrybutora :( co wiąże się z brakiem możliwości skorzystania z promocji sony dotyczącej darmowego wieszaka wraz z montażem.... szkoda, że wczoraj nie zapytałam o ten ważny szczegół. Niestety zrezygnowałam z zakupu.

tralala------
Początkujący

Prawdę mówiąc nie dowiadywałem się o wieszak, jednak sprawdzając regulamin montażu i rodzaj wieszaka nie ma się co smucić (najprostszy model wieszaka - cena nieznacznie ponad 100zł). Lepiej kupić wieszak z ramieniem i pełną regulacją (jest takich mnóstwo w podobnej cenie - telewizor waży bez podstawki 14,9 kg :thumbsup: )

4292-----
Początkujący

Myślę podobnie jak tralala - te wieszaki od Sony to lekka porażka :(

Co do gwarancji - lepsza jest rękojmia, a dokładnie niezgodność towaru z umową (2 lata).

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Wieszaki są proste, ale spełniają swoją rolę.

Co do gwarancji - lepsza jest rękojmia, a dokładnie niezgodność towaru z umową (2 lata).

Moim zdaniem lepsza jest gwarancja. W przypadku Sony po rejestracji naprawy albo przyjeżdża serwisant (jeśli naprawa nie wymaga specjalistycznych urządzeń, naprawia na miejscu), albo przyjeżdża kurier na koszt Sony i zabiera telewizor. Duża wygoda. Do tego możliwość wykupienia rozszerzonej gwarancji, która jest bardziej atrakcyjna.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

tralala i jak TV dojechał? Jak pierwsze wrażenia?

4292-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

.........
Moim zdaniem lepsza jest gwarancja. W przypadku Sony po rejestracji naprawy albo przyjeżdża serwisant (jeśli naprawa nie wymaga specjalistycznych urządzeń, naprawia na miejscu), albo przyjeżdża kurier na koszt Sony i zabiera telewizor. Duża wygoda. Do tego możliwość wykupienia rozszerzonej gwarancji, która jest bardziej atrakcyjna.

W tego typu przypadkach tak. Jednak nie zawsze gwarancja daje takie uprawnienia, jak rękojmia. Różne są też terminy rozpatrywania roszczeń, etc.

4292-----
Początkujący

Na stronie sony.pl zniknęła informacja o dostępności od połowy marca :) Chyba się już pokazał.