anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40NX700 - przebieg

profile.country.pl_PL.title
PawQ-----
Początkujący

KDL-40NX700 - przebieg

Witam,
zakupiłem TV jak w temacie...
Wypakowując nie stwierdziłem na TV ani jednej naklejki, foli, itp...jak to bywa przy nowych zabawkach tego typu....
Stąd moje pytanie, czy SONY nie okleja nowych sprzętów, czy może mój TV nie jest aż taki nowy?

Jak sprawdzić "przebieg" NX700, żeby wykluczyć tą drugą ewentualność?

Będę wdzięczny za każde info.
Pzdr

15 ODPOW. 15
cogito.
Początkujący

W tym temacie masz informacje o tym jak sprawdzić "przebieg": http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=8815

Folii i naklejek faktycznie trochę powinno być jeśli telewizor nie był wyciągany z pudełka.

Edytowano 21.02.2011
Podzieliłem temat do którego odsyłałeś, więc musiałem poprawić Twój link. Teraz jest OK.
Zimny.

Zimny_
Użytkownik

Witaj,
żeby sprawdzić ilość przepracowanych godzin, trzeba wejść do menu serwisowego. Tu ostrzegam i przestrzegam. Jak sama nazwa wskazuje, jest to menu przeznaczone dla serwisów itp. - ludzi posiadających określoną wiedzę. Każde wejście do menu serwisowego, każda zmiana ustawień może się skończyć uszkodzeniem telewizora i naprawą na własny koszt. Więc wchodząc w to menu, robimy to na własną odpowiedzialność. Koszty naprawy wahają się od kilkuset złotych wzwyż.
Żeby wejść do tego menu (jeszcze raz ostrzegam) - wyłączamy telewizor na trybie analogowym (naciskamy "analog" i wyłączmy telewizor). Teraz kolejno na pilocie naciskamy:
"i+"
"5"
"Volume -" (Głośność - )
"Power ON" (przycisk włączający telewizor).

Pojawi się tabelka. Na samy dole będą znaki ułożone w: zzzzz-xxxxx-yyyyy.
Z - oznacza ilość przepracowanych godzin
X- ilość włączeń.

Sprzedawca mógł wyjąć telewizor i sprawdzić czy działa. Telewizor powinien mieć na niektórych elementach folię ochronną.

PawQ-----
Początkujący

Pięknie dziękuję koledzy za pomoc.
Próbowałem wcześniej tych kombinacji, ale włączał mi się TV po wciśnięciu "5"...
teraz zrobiłem to szybciej i poszło :P

Na szczęście mój TV ma przepracowane 4h i 15 włączeń, czyli wszystko u mnie w domciu.

Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Proszę uprzejmie :c22 Moim zdaniem i tak nie ma co się przejmować, jeśli byłby "jakiś" przebieg, a nie było śladów użytkowania. I tak telewizor jest na gwarancji, więc nie ma co się obawiać. Oczywiście, nie mówię tu o telewizorach powystawowych, które mają przerobione tysiące godzin...
A jak wrażenia z telewizora?
Pozdrawiam,
Zimny.

PawQ-----
Początkujący

Przesiadłem się z "bańki" 29" Panasonica, więc jestem pod duuuużym wrażeniem :thumbsup:
Nie zdążyłem się jeszcze nim pobawić, ale mam jedno ale...
Jak oglądam meczyk, lub w filmie jest jakaś dynamiczniejsza scena to powstaje smuga...mimo, że tryb motionflow jest włączony.
No i brak Divixów, ale to da się przeboleć ;)

Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

Różnica miedzy telewizorem CRT (kineskop) a LCD tej klasy jest ogromna! Sam kiedyś byłem w szoku, a z roku na rok są coraz lepsze modele...

PawQ napisał(a):

Jak oglądam meczyk, lub w filmie jest jakaś dynamiczniejsza scena to powstaje smuga...mimo, że tryb motionflow jest włączony.

Co i jakim kablem masz podłączone do telewizora? Jako przyczynę stawiam na słaby sygnał. Skoro miałeś telewizor kineskopowy, to zapewne korzystasz z sygnału analogowego (tuner podłączony przez SCART "Euro", kablówka analogowa itp.), tak?

irek6311
Początkujący

Mam tuner HD podpięty poprzez HDMI do telewizora i kiepskiej jakości kanały SD też dają u mnie taki obraz ,
by w pełni wykorzystać jakość obrazu w TV potrzebny doby sygnał HD poprzez HDMI ,
mecze czy filmy akcji stawiają duże wymagania względem jakości przekazu > kiepski sygnał przekazu = kiepski obraz .

Zimny_
Użytkownik

Nie tylko sposób podłączenia wpływa na jakość. Jeśli operator platformy cyfrowej, kablowej, lub sama stacja telewizyjna puszcza słabej jakości sygnał, to nie ma możliwości na tyle go poprawić, żeby wyeliminować wszystkie wady obrazu. I tak taki obraz będzie wyglądał lepiej na podłączeniu cyfrowym, niż analogowym...

adamista
Początkujący

a co oznacza yyyyy ;D i mam pytanie wchodzac do menu servisowego ale naciskajac na + czy moge tam cos zmienic ;D oczywiscie przez ciekawosc;D naciskajc co kolwiek