anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32W5500 zawiesza się EPG

profile.country.pl_PL.title
Piterros
Początkujący

KDL-32W5500 zawiesza się EPG

Witam,
Czy ktoś z użytkowników serii W5500 spotkał się z zawieszaniem się EPG podczas próby wyświetlenia opisu aktualnie trwającego programu?
U mnie problem wystepuje za każdym razem gdy podczas oglądania kanału cyfrowego (DVB-T) włączam EPG (przycisk "GUIDE") a następnie próbuję wyświetlić opis programu na aktualnie ogladanym kanale wciskając "i+".
W tym momencie EPG zawiesza się- nie można go ani wyłączyć ani wybrać innejpozycji.
Próba wyłączenia TV pilotem (jednorazowe przyciśnięcie przycisku zasilania) powoduje wyłączenie obrazu, zapalenie się czerownej diody ALE głos nadal jest. TV wyłącza się dopiero po długim (~10s) przytrzymaniu przycisku zasilania na pilocie lub na TV.
Wg mnie to jakiś bug w firmware choć mam zainstalowane PKG1.741EA które jest chyba ostatnim jakie wyszło...
Ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?

11 ODPOW. 11
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne, przeprowadzić "automatyczną inicjalizację" i ponownie zaprogramować kanały cyfrowe. Jeśli nie pomoże, wezwij serwis. Być może wystąpił jakiś błąd w czasie aktualizacji oprogramowania.

Piterros
Początkujący

Dzięki, chyba pomogło a przy okazji znalazłem Polsat HD :)

profile.country.PL.title
przemkos
Nowicjusz

Hmm.
Ja mam to samo. Inicjalizacji nie robiłem, tylko wysłałem zgłoszenie do Sony, ale niestety nikt się nie odezwał. Ten sam firmware (PKG1.741EA).
Jak dla mnie problem polega na tym, że opisy w TVP1/2 itd. są bardzo długie. Tak naprawdę EPG się nie zawiesza, tylko trzeba bardzo długo czekać (do kilku minut) aby naczytał się cały opis. Jak nic bug w firmware.
Dodatkowo strasznie uciążliwe jest to gdy np. naciśnie się i+ podczas oglądania programu.
Spróbuję dziś z tą ponowną inicjalizacją - może zadziała...

Prośba do Sony o naprawienie tego. To że TV nie jest już produkowany nie oznacza, że nikt go nie używa!!!

daro.s
Nowicjusz

Witam
Mój 32V5500 zachowuje się identycznie, (1.741EA) czasami zaprogramowanie programu lub wyświetlenie informacji o programie trwa kilka minut. :c9 Czy znacie rozwiązanie tego problemu?

Piterros
Początkujący

Narazie rozwiązania brak, wspomniany reset pomaga doraźnie.
Ostatnio wypełniłem jakąś ankietę Sony i napisałem co myślę o takim traktowaniu użytkowników wcześniejszych modeli. Po 2-3 tygodniach oddzwonił do mnie ktoś z obsługi klienta i wypytał bardzo dokładnie o problem (był dość "techniczny" i nie komunikował się wyuczonymi ze skryptów sloganami), o wersję firmware i obiecał przekazać kwestie technikom. Zobaczymy czy coś tego wyjdzie.

daro.s
Nowicjusz

Witam
Po moim zgłoszeniu problemu do Sony w odpowiedzi dostałem propozycję oddania telewizora do serwisu usługą door to door, niestety nie mam już oryginalnych opakowań i zastanawiam się co jest dla mnie ważniejsze, sprawnie działający EPG czy też telewizor bez zadrapań i innych uszkodzeń spowodowanych przez kurierów. Miałem już kilka przygód z firmami kurierskimi.
Pozdrawiam

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W przypadku serwisowania TV kurier posiada stosowne opakowanie, zabezpieczające odbiornika przed uszkodzeniami.

jarekt70
Początkujący

Witam,

Mam podobny problem. Czy ktoś może otrzymał formalną odpowiedź z Sony w temacie?
Ja zgłosiłem, czekam już ponad 2 miesiące i Sony poinformowało mnie, że mam dalej czekać :(

cogito.
Początkujący

Panowie, a czy macie pewność, że winowajcą nie jest tutaj zła jakość sygnału? Zauważyłem, że u mnie w czasie złej pogody EPG wczytuje się baaaardzo wolno, a na innym tv nie wczytuje się wcale. Mogło by to sugerować, że jeśli ilość danych jest spora (długi opis) a sygnał nie jest idealny to mogą pojawić się problemy...

Pozdrawiam
cogito