anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-37EX500 a brak TVN w Sony Internet Video

4284-----
Początkujący

KDL-37EX500 a brak TVN w Sony Internet Video

Witam,

Zakupiłem ww model pod koniec 2010 roku. W sumie od początku jest podłączony kablem do internetu. Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, czemu jak odświeżam zawartość internetową, nie dodaje mi się TVN w serwisie Sony Internet TV? Jest może jakiś błąd ustawieniach, albo sposób na naprawienie tego? Dodam, że posiadam najnowszy soft ze strony producenta. Z góry dziekuję za pomoc.

Pozdrawiam

7 ODPOW. 7
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Rozumiem, że połączenie z netem jest skonfigurowane poprawnie? Czy dodało Co iPlę? A ostatnio w zakładce z muzyką pojawił się nowy serwis?

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Czasem przy aktualizacji softu potrafi zakraść się jakiś mały złośliwy błąd. Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne a potem znów odświeżyć zawartość internetową.

4284-----
Początkujący

sadam napisał(a):

Rozumiem, że połączenie z netem jest skonfigurowane poprawnie? Czy dodało Co iPlę? A ostatnio w zakładce z muzyką pojawił się nowy serwis?

Mam jakiś nowy serwis muzyczny, Ipli brak. Pozatym nie wiem czy te serwisy są jakoś poukładane regionalnie czy nie, bo mam niemieckie deutsche welle i tagesschau. Jak wrócę do domu to sprawdzę opcję z ustawieniami fabrycznymi.

Zimny_
Użytkownik

Witaj, mam trzy pytania. Czy w trakcie instalacji nowego oprogramowania (wersja z 14 lutego: i PKG4.092EUL-0108) wystąpił jakiś błąd? Czy telewizor ma aktywne połączenie z Internetem (można sprawdzić w ustawieniach sieci)? Czy telewizor jest kupiony z polskiej dystrybucji?

4284-----
Początkujący

A więc tak... przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dało, dalej brak ipli i TVN po odświeżeniu.

Nawiązując do postu kolegi Zimego:
1. Nie instalowałem nowego oprogramowania z pendriva. Nie wiem czy jest możliwość ze zainstalowało się samo, gdyż telewizor jest caly czas podpiety do internetu. Gdy chciałem zainstalować oprogramowanie z 14.02, wyskakiwał mi komunikat ze nie ma żadnego nowszego oprogramowania i faktycznie nr. zgadzał się z tym ze strony Sony.
2. Telewizor ma aktywne połączenie z internetem cały czas.
3. Telewizor został zakupiony w rtv euro agd.

Jeżeli ktoś będzie w stanie pomoc w rozwiązaniu problemu to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Luda-----
Początkujący

Instalacja oprogramowania z pendrive przebiega bardzo sprawnie, ale przy stałym podłączeniu do netu TV pobiera sobie soft sam, tylko w menu musisz włączyć opcje automatycznej aktualizacji.
Aktualizacja systemu
Aktualizuje automatycznie oprogramowanie telewizora za pośrednictwem anteny/telewizji kablowej/Internetu (po udostępnieniu nowej wersji).

Aby zapewnić, że oprogramowanie zawsze będzie w najnowszej wersji, zaleca się ustawienie tej opcji na „Wł.”.

Funkcja „Aktualizacja systemu” przez Internet jest dostępna tylko w wybranych modelach telewizora.
Oprogramowanie jest aktualizowane, gdy telewizor jest w trybie czuwania.
Jeżeli przeprowadzana jest aktualizacja, telewizor może włączyć się po kilku minutach.

Ustawienia ->Wsparcie dla produktu ->Aktualizacja systemu ->„Wł.”

4284-----
Początkujący

Luda napisał(a):

Instalacja oprogramowania z pendrive przebiega bardzo sprawnie, ale przy stałym podłączeniu do netu TV pobiera sobie soft sam, tylko w menu musisz włączyć opcje automatycznej aktualizacji.
Aktualizacja systemu
Aktualizuje automatycznie oprogramowanie telewizora za pośrednictwem anteny/telewizji kablowej/Internetu (po udostępnieniu nowej wersji).

Aby zapewnić, że oprogramowanie zawsze będzie w najnowszej wersji, zaleca się ustawienie tej opcji na „Wł.”.

Funkcja „Aktualizacja systemu” przez Internet jest dostępna tylko w wybranych modelach telewizora.
Oprogramowanie jest aktualizowane, gdy telewizor jest w trybie czuwania.
Jeżeli przeprowadzana jest aktualizacja, telewizor może włączyć się po kilku minutach.

Ustawienia ->Wsparcie dla produktu ->Aktualizacja systemu ->„Wł.”

Wszystko fajnie i dobrze. Tak własnie mam ustawione i najnowsze oprogramowanie. Ale nie zmienia to faktu, że nie rozwiazuje to mojego problemu.