Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zakupiłem ww model pod koniec 2010 roku. W sumie od początku jest podłączony kablem do internetu. Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, czemu jak odświeżam zawartość internetową, nie dodaje mi się TVN w serwisie Sony Internet TV? Jest może jakiś błąd ustawieniach, albo sposób na naprawienie tego? Dodam, że posiadam najnowszy soft ze strony producenta. Z góry dziekuję za pomoc.
Pozdrawiam
Rozumiem, że połączenie z netem jest skonfigurowane poprawnie? Czy dodało Co iPlę? A ostatnio w zakładce z muzyką pojawił się nowy serwis?
Czasem przy aktualizacji softu potrafi zakraść się jakiś mały złośliwy błąd. Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne a potem znów odświeżyć zawartość internetową.
sadam napisał(a):
Rozumiem, że połączenie z netem jest skonfigurowane poprawnie? Czy dodało Co iPlę? A ostatnio w zakładce z muzyką pojawił się nowy serwis?
Witaj, mam trzy pytania. Czy w trakcie instalacji nowego oprogramowania (wersja z 14 lutego: i PKG4.092EUL-0108) wystąpił jakiś błąd? Czy telewizor ma aktywne połączenie z Internetem (można sprawdzić w ustawieniach sieci)? Czy telewizor jest kupiony z polskiej dystrybucji?
A więc tak... przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie dało, dalej brak ipli i TVN po odświeżeniu.
Nawiązując do postu kolegi Zimego:
1. Nie instalowałem nowego oprogramowania z pendriva. Nie wiem czy jest możliwość ze zainstalowało się samo, gdyż telewizor jest caly czas podpiety do internetu. Gdy chciałem zainstalować oprogramowanie z 14.02, wyskakiwał mi komunikat ze nie ma żadnego nowszego oprogramowania i faktycznie nr. zgadzał się z tym ze strony Sony.
2. Telewizor ma aktywne połączenie z internetem cały czas.
3. Telewizor został zakupiony w rtv euro agd.
Jeżeli ktoś będzie w stanie pomoc w rozwiązaniu problemu to będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Instalacja oprogramowania z pendrive przebiega bardzo sprawnie, ale przy stałym podłączeniu do netu TV pobiera sobie soft sam, tylko w menu musisz włączyć opcje automatycznej aktualizacji.
Aktualizacja systemu
Aktualizuje automatycznie oprogramowanie telewizora za pośrednictwem anteny/telewizji kablowej/Internetu (po udostępnieniu nowej wersji).
Aby zapewnić, że oprogramowanie zawsze będzie w najnowszej wersji, zaleca się ustawienie tej opcji na „Wł.”.
Funkcja „Aktualizacja systemu” przez Internet jest dostępna tylko w wybranych modelach telewizora.
Oprogramowanie jest aktualizowane, gdy telewizor jest w trybie czuwania.
Jeżeli przeprowadzana jest aktualizacja, telewizor może włączyć się po kilku minutach.
Luda napisał(a):
Instalacja oprogramowania z pendrive przebiega bardzo sprawnie, ale przy stałym podłączeniu do netu TV pobiera sobie soft sam, tylko w menu musisz włączyć opcje automatycznej aktualizacji.
Aktualizacja systemu
Aktualizuje automatycznie oprogramowanie telewizora za pośrednictwem anteny/telewizji kablowej/Internetu (po udostępnieniu nowej wersji).
Aby zapewnić, że oprogramowanie zawsze będzie w najnowszej wersji, zaleca się ustawienie tej opcji na „Wł.”.
Funkcja „Aktualizacja systemu” przez Internet jest dostępna tylko w wybranych modelach telewizora.
Oprogramowanie jest aktualizowane, gdy telewizor jest w trybie czuwania.
Jeżeli przeprowadzana jest aktualizacja, telewizor może włączyć się po kilku minutach.