Podziel się wrażeniami!
Witam, jakie okulary 3D polecacie? Ceny wahają się od 200 do 400 zł i nie wiem czy jest sens dawać 200 zł więcej.. Niby te droższe są większe, ale czy to rzeczywiście taka różnica?
3 minuty ładowania wystarczą na 30 minut oglądania?! Teraz to jestem w szoku, że tak szybko można naładować takie okulary.
W sumie to nic nowego - większość walkmanów tak ma - 3min ładowania 90min słuchania.
Podobny typ baterii. Pod tym względem technika ładnie poszła do przodu. Jeszcze parę lat temu, to nie było możliwe, a teraz
sadam napisał(a):
Kasik - zdziwiłabyś się jak często Klienci zakładają okulary małe różowe - pomimo, że do wyboru mają jeszcze dwie sztuki czarne
(...)W każdym razie jak jedne połamali to zostały 2 duże pary i jest ok.
Czyli wygląda na to, że w zasięgu ręki dorosłego nie można umieszczać dziecięcych okularów Zresztą skoro te większe są bardziej solidne to chyba lepiej wydać raz 400zł niż dwa razy po 200 licząc dalej się z tym, że nie przetrwają zbyt długo na głowie dorosłego.Nie chodzi tyle o solidność, ale o wielkość. Jeśli ktoś na siłę zakłada za małe okulary, to nie ma opcji żeby wytrzymały...
Chodzi też o regulację. Duże można wyginać i dopasować pod siebie. Małe nie są regulowane więc przy naprężeniu pękną.
Pominąłem dosyć ważną cechę. Materiały z jakich zrobione są te "większe", są elastyczniejsze. Dla osób dorosłych daje to możliwość regulacji. W przypadku dzieci mogłoby to być kłopotliwe.
Ostatnio widziałem w sklepie jakiś nowy model okularów z chudszymi oprawami i wygodniejszymi noskami, dla osób, które noszą okulary. Ten model był wcześniej dostępny czy to jakaś nowość?
Przed świętami pojawił się nowy model TDG-BR250, posiadające wbudowany aku. Rzeczywiście trochę inaczej wyglądają, ale czy są wygodniejsze nie sprawdzałem
EDIT
Sprawdziłem rzeczywiście leżą wygodniej, trudno to jakoś opisać ale naprawdę jest wygodniej, Kolega noszący okulary również potwierdził większy komfort.