anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie okulary?

januszek
Początkujący

Jakie okulary?

Witam, jakie okulary 3D polecacie? Ceny wahają się od 200 do 400 zł i nie wiem czy jest sens dawać 200 zł więcej.. Niby te droższe są większe, ale czy to rzeczywiście taka różnica?

20 ODPOW. 20
Znajdek_IWONA
Początkujący

3 minuty ładowania wystarczą na 30 minut oglądania?! :shock: Teraz to jestem w szoku, że tak szybko można naładować takie okulary.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

W sumie to nic nowego - większość walkmanów tak ma - 3min ładowania 90min słuchania.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Podobny typ baterii. Pod tym względem technika ładnie poszła do przodu. Jeszcze parę lat temu, to nie było możliwe, a teraz :D

oldguest
Początkujący

sadam napisał(a):

Kasik - zdziwiłabyś się jak często Klienci zakładają okulary małe różowe - pomimo, że do wyboru mają jeszcze dwie sztuki czarne :D

U nas jest lepiej. Leżały niebieski, różowe, a na środku te duże normalne. Wszyscy ubierali te dla dzieci :smileyhappy: W każdym razie jak jedne połamali to zostały 2 duże pary i jest ok. Te duże wyglądają na dużo solidniejsze pod względem upadku, pociągnięcia za mocowanie czy możliwość dostosowania do siebie (można regulować mocowanie i noski).

Te małe są od jakiegoś czasu też czarne.

Znajdek_IWONA
Początkujący

(...)W każdym razie jak jedne połamali to zostały 2 duże pary i jest ok.

Czyli wygląda na to, że w zasięgu ręki dorosłego nie można umieszczać dziecięcych okularów ;) Zresztą skoro te większe są bardziej solidne to chyba lepiej wydać raz 400zł niż dwa razy po 200 licząc dalej się z tym, że nie przetrwają zbyt długo na głowie dorosłego.

Zimny_
Użytkownik

Nie chodzi tyle o solidność, ale o wielkość. Jeśli ktoś na siłę zakłada za małe okulary, to nie ma opcji żeby wytrzymały...

oldguest
Początkujący

Chodzi też o regulację. Duże można wyginać i dopasować pod siebie. Małe nie są regulowane więc przy naprężeniu pękną.

Zimny_
Użytkownik

Pominąłem dosyć ważną cechę. Materiały z jakich zrobione są te "większe", są elastyczniejsze. Dla osób dorosłych daje to możliwość regulacji. W przypadku dzieci mogłoby to być kłopotliwe.

januszek
Początkujący

Ostatnio widziałem w sklepie jakiś nowy model okularów z chudszymi oprawami i wygodniejszymi noskami, dla osób, które noszą okulary. Ten model był wcześniej dostępny czy to jakaś nowość?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Przed świętami pojawił się nowy model TDG-BR250, posiadające wbudowany aku. Rzeczywiście trochę inaczej wyglądają, ale czy są wygodniejsze nie sprawdzałem :)

EDIT
Sprawdziłem rzeczywiście leżą wygodniej, trudno to jakoś opisać ale naprawdę jest wygodniej, Kolega noszący okulary również potwierdził większy komfort.