anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia i avi

profile.country.pl_PL.title
mendos4
Początkujący

Bravia i avi

Witam Jestem nowy na tym forum i od razu z problemem: posiadam 32EX710, telewizor odtwarza z pendriva tylko niektóre filmy w formacie .avi. Jedne odtwarza bez problemu a w przypadku innych pojawia się komunikat "odtwarzanie niemożliwe". Nie wiem jak spowodować aby odtwarzał wszystkie filmy w tym formacie. Jeśli ktoś zna rozwiązanie byłbym wdzięczny za pomoc.

16 ODPOW. 16
sieka90
Początkujący

nie chodziło mi o zamianę na niższy model, ale tylko przetestowanie, czy na tv z BE2 poleci ten plik. Ale i tak nawiasem mówiąc, TV SONY są nawyższe w klasie technologii przetwarzania obrazu, BE 3 w ex710 jest bardzo dobrym procesorem obrazu. Między innymi w ciemnych sceneriach dużo więcej zobaczysz na SONY'm niż na konkurencyjnych markach. Wiem bo sam testuję je jak tylko pojawią się na sklepie.

kwiatek4357
Początkujący

sieka90 napisał(a):

nie chodziło mi o zamianę na niższy model, ale tylko przetestowanie, czy na tv z BE2 poleci ten plik. Ale i tak nawiasem mówiąc, TV SONY są nawyższe w klasie technologii przetwarzania obrazu, BE 3 w ex710 jest bardzo dobrym procesorem obrazu. Między innymi w ciemnych sceneriach dużo więcej zobaczysz na SONY'm niż na konkurencyjnych markach. Wiem bo sam testuję je jak tylko pojawią się na sklepie.

Wiem ale jakoś taki byłem zły, ze to nie działa, musiałem się wyszumieć :c20
Jeśli chodzi o obraz to fakt jest świetny w porównaniu do w/w marki ale ze swoim też jeździłem wymieniać po pierwszym odpaleniu, ponieważ pasek z zielonych pikseli przechodził w pionie przez ekran.

cogito napisał(a):

Nie ukrywam, że dziwi mnie Twoje podejście. Wolisz TV który się psuje po 2 dniach od zakupu ale ma obsługę nietypowego avi od takiego który dobrze działa przez lata ale takiego avi nie posiada? :c3 Ja własnie dlatego zmieniłem wspominaną przez Ciebie markę na Sony i jeśli chodzi o TV jestem przekonany, że to dobry wybór:) Z takim problemem jak brak obsługi jakiegoś formatu zawsze łatwo można sobie poradzić a z awarią... no cóż. Rozumiem, że może to być dla Ciebie denerwujące, ale opisz na spokojnie jaki to plik, a na pewno szybko coś zaradzimy;) Formatów audio i video jest tak dużo, że sam dobrze wiesz, że nawet PC nie zawsze sobie radzi mimo zainstalowania różnych paczek kodeków.

Wcale nie wolę usterkowych s ale wkurzyłem się, że Sony nie odtwarza plików avi z canona, który nie jest jakimś nietypowym sprzętem. Zawsze mogę przekonwertować i problem w pewnym sensie zniknie ale nie ma to jak plug and play :c2

Szybośc transmisji bitów 88 kb/s
Rozmiar próbki audio 8
Format dzwięku PCM
Rozm. próbki wideo 24
Kompresja wideo FFDS

Może format dzwięku nie pasuje? :?

cogito.
Początkujący

Ten plik który odpala na Sony ma inną kompresję dźwięku?

Zimny właśnie dodał info o aktualizacji softu do kilku modeli. Być może i u Ciebie niedługo takowa się pojawi i będzie po problemie czego też Ci życzę ;-)

Zimny_
Użytkownik

Witajcie. Każda marka charakteryzuje się jakimiś szczególnymi cechami. W telewizorach Sony możliwość oglądania większej ilości formatów przez odtwarzacz USB weszło dopiero w modelach z roku 2010. Są różnice między niektórymi modelami, stąd niektóre tańsze są w stanie odczytać jakiś format, a ten droższy akurat tego nie odczyta.

Sieka90 - porównywałeś silniki BRAVIA Engine. Różnica jest bardzo duża. W modelach na 2011 rok jest użyta całkowicie nowa elektronika, dająca dużo lepszą charakterystykę obrazu, oraz dużo więcej możliwości. Nie widziałem jeszcze porównania tych dwóch silników, jednak widziałem porównanie telewizorów mających te różne silniki.

kwiatek4357 napisał(a):

Może format dzwięku nie pasuje? :?

Spróbuj z AC-3.

cogito napisał(a):

Wolisz TV który się psuje po 2 dniach od zakupu ale (...)

Telewizory Samsunga nie są tak awaryjne. Zawsze może się zdarzyć, że telewizor popsuje się od razu po zakupie, ale to nie jest zasada i dotyczy każdej marki. Różnic szukałbym w innych cechach. Jednak to nie jest forum Samsunga, a Sony i dyskusje powinny dotyczyć Sony.

sieka90
Początkujący

wiem że różnica jest znacznie większa między BE 3 a X reality i X reality Pro : ) Ciężko to uchwycić na przykładach podczas dynamicznych scen, ale co jak co kolory, na plus dla nowego silnika, lepsze wyostrzanie krawędzi i jeszcze sporo innych ; )

Zimny_
Użytkownik

Dokładnie tak. Jest zmieniony proces przetwarzania obrazu, nowe rozwiązania optymalizują obraz. Myślę, że w miarę niedługo pojawi się dokładne porównanie tych systemów, będzie potwierdzenie w formie testów.

satil-----
Początkujący

A ja mam inne pytanko .....moze ktos bedzie sie orientował. :)

Czy wejscie USB w 710-tce odtwarza tylko pliki DVD.Xvid a BluRay.Xvid juz nie np
AC3.720p.BRRip.XviD.TLRG.avi ?
Moze jedynie czytaja do rozdzielczosci jaka daje dvd a nie bluray?
Jesli ktos posiada jakas wiedze w temacie niech odpowie.
Sa gdzies zapisane formaty i rodzaje plików jakie odczytuje port w TV?