anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia i avi

profile.country.pl_PL.title
mendos4
Początkujący

Bravia i avi

Witam Jestem nowy na tym forum i od razu z problemem: posiadam 32EX710, telewizor odtwarza z pendriva tylko niektóre filmy w formacie .avi. Jedne odtwarza bez problemu a w przypadku innych pojawia się komunikat "odtwarzanie niemożliwe". Nie wiem jak spowodować aby odtwarzał wszystkie filmy w tym formacie. Jeśli ktoś zna rozwiązanie byłbym wdzięczny za pomoc.

16 ODPOW. 16
froncek7
Początkujący

Sprawdź na komputerze jaki jest kodek obrazu, jaki kodek dźwięku i inne parametry. Porównaj z tymi które odtwarza bez problemu i będziesz wiedział czego nie odtworzy w przyszłości.

mendos4
Początkujący

A nie da się w jakiś sposób zainstalować brakujących kodeków ?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

TV to nie komputer do którego możesz wgrać wszystko.

Sych-----
Początkujący

Pewnie niedługo takie tv będą. Oparte na platformie android albo podobnej. Masz system do którego będzie można doinstalować jakieś dodatkowe oprogramowanie, jakieś aplikacje. Podobnie jak w telefonach.

kwiatek4357
Początkujący

Mam podobny problem. Nie czyta avi z aparatu Canon ,masakra. Do Samsunga podobnej klasy wkładam i jest! bez problemu. Nawet można powiększać zdjącia podczas przeglądania. Jestem zawiedziony, sorry bravia.

cogito.
Początkujący

W końcu chodzi Ci o avi czy o JPEG? Czy o to że Sony nie lubisz? :c18

sieka90
Początkujący

chyba koledze chodziło o to, że nie czyta niektórych AVI., natomiast samsung tak i dodatkowo, na przykład przy przeglądaniu zdjęć można je powiększać co zwiększa jego konkurencyjność :P

Każdy TV ma plusy i minusy. Co do pliku Avi to ciężko mi określić problem, sprawdź może czy ten film chodzi na modelu niższym, czyli tutaj trzeba brać pod uwagę model ex4. Zajdź do sklepu i spytaj się czy można przetestować. U mnie w pracy często bywało tak, ze wyższy model z BE3 nie czytał pojedynczych plików AVI, natomiast z BE2 czytało je.

kwiatek4357
Początkujący

Wiesz cogito bardzo lubiłem Sony, ponieważ oprócz dobrej jakości sprzętu mają jeszcze fajny wygląd, ale po ostatnich rozczarowaniach już przestałem lubić.

sieka90 dzięki za podpowiedź ale raczej już mi nie zamienią nawet na tańszy model :c3 . Już się powoli przyzwyczajam, ze zdjęcia mogę rodzince pokazac na tv ale filmiki juz spadam do innego pokoju na PC. Za to jak idziemy do teściowej jest samsungfulwypas! aczkolwiek zepsół się właśnie wczoraj po dwóch dniach od zakupu :c4 ale coś za coś.
pozdrawiam

cogito.
Początkujący

Nie ukrywam, że dziwi mnie Twoje podejście. Wolisz TV który się psuje po 2 dniach od zakupu ale ma obsługę nietypowego avi od takiego który dobrze działa przez lata ale takiego avi nie posiada? :c3 Ja własnie dlatego zmieniłem wspominaną przez Ciebie markę na Sony i jeśli chodzi o TV jestem przekonany, że to dobry wybór:) Z takim problemem jak brak obsługi jakiegoś formatu zawsze łatwo można sobie poradzić a z awarią... no cóż. Rozumiem, że może to być dla Ciebie denerwujące, ale opisz na spokojnie jaki to plik, a na pewno szybko coś zaradzimy;) Formatów audio i video jest tak dużo, że sam dobrze wiesz, że nawet PC nie zawsze sobie radzi mimo zainstalowania różnych paczek kodeków.