Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam KDL-24EX320. Po podłączeniu stwierdziłem ze zdumieniem, że model ten nie ma funkcji telegazety na programach cyfrowych. Na analogowych TXT jest. Za to są dwie funkcje podwójnego obrazu - niepotrzebnie dwie, wystarczyłaby jedna, np. P&P.
Czy coś z tym można zrobić. TV bez telegazety to przecież jakiś dziwoląg.
Czy można zaktualizować oprogramowanie ale wgrywając program od innego modelu. Mam też KDL-32EX701 i tam funkcje są OK.
Proszę o opinie.
dana
Witam
Prawdopodobnie jest to błąd w oprogramowaniu. Można spróbować przywrócić ustawienia fabryczne ale nie gwarantuję że telegazeta się pojawi. W specyfikacji nie widzę informacji na temat TXT. Jeśli uda mi się coś odszukać w instrukcji to oczywiście dam znać.
Pozdrawiam
cogito
Też mam 24EX320 i telegazeta jest na analogowych i cyfrowych programach z kablówki.Skontaktuj się z serwisem bo telegazeta musi być!!!
Pozdrawiam-Eugeniusz.
No to już wiemy że telegazeta jest
Pomogło zresetowanie ustawień, czy nadal jest problem?
Pozdrawiam
cogito
Witam kolegów,
więc w specyfikacji fabrycznej rzeczywiście brak info, że TXT jest. Zapytany przeze mnie człowiek z Sony Pomoc Techniczna też mówi, że teletekstu nie ma - ten typ tak ma - dziwne.
Jeśli chodzi o wypowiedź Eugeniusza to wszystko się zgadza: na analogu TXT jest a cyfrowa kablówka przesyła sygnał cyfrowy ale do telewizora dostarcza w formie analogowej - wszystkie kineskopowe to odbierają. Mam też sygnał z cyfrowego tunera satelitarnego, tu też do TV dochodzi postać analogowa i TXT jest.
Problem nie jest nadal rozwiązany.
Czy ktoś próbował instalować oprogramowanie z innego modelu, w którym funkcja TXT jest sprawdzona? Wspomniany człowiek z Sony nie zalecał, ale może...
Pozdrawiam
dana
Instalując inny soft możesz poważnie zaszkodzić swojemu TV. Nie polecam tego rozwiązania. Myślę, że jeśli więcej osób zwróci się do Sony z sprawą którą poruszyłeś to któraś z aktualizacji mogła by wprowadzić TXT.
Pozdrawiam
cogito
Cześć cogito,
zgadzam się, że obcy soft może narozrabiać. Chyba na tym zakończę temat na forum.
Będę natomiast naciskał serwis Sony, aby w kolejnej aktualizacji softu uwzględnili mój i nie tylko mój problem.
Dziękuję za wypowiedzi.
dana
problem sie rozwiazal akurat dzisiaj - telewizor zaktualizowal soft do wersji pkg3.235eua-104 i telegazeta na kanalach cyfrowych juz normalnie dziala..
To mi się podoba
Pozdrawiam
cogito
Na stronie Sony jeszcze jest stara aktualizacja z dnia 27.05.(3212)Nowa powinna się pojawić za parę dni?