Podziel się wrażeniami!
Podłączyłem PC do TV przez DVI - HDMI, dźwięk mały jack - mały jack pod wejście PC audio i nadal nie ma dźwięku. Bardzo proszę o pomoc może być na maila najlepiej maqll@tlen.pl
maqll napisał(a):
Dzwoniłem do serwisu. Przesłałem im zdjęcia podłączenia. Powiedzieli, że wszystko jest dobrze podłączone i że chodzi o ustawienia w karcie dźwiękowej. Ja mam taką Realtek Hight Devinition jakaś. Wie ktoś jak to ustawić? Już prawie łysy jestem.
Zimny napisał(a):
Witaj, złośliwość rzeczy martwych... Zaraz spróbuję rozgryźć to. Tylko jeszcze dwie uwagi. Czy kabel minijack jest na pewno sprawny? I czy możesz podłączyć kabel z tyłu do komputera do zielonego wejścia (na zdjęciu widzę, że masz z przodu). Może tu w systemie jest jakiś bałagan..
Plik rmvb nie ma wpływu podłączenie ani zachowanie telewizora. Komputer wysyła gotowy i przerobiony sygnał, telewizor tylko go odtwarza. Spróbuj innego odtwarzacza. Jakie masz kodeki?
cogito napisał(a):
Przyznam szczerze, że trochę dziwi mnie to, że takie podłączenie ma działać. Jeśli w TV jako wejście sygnału wybrany jest kabel HDMI, np HDMI1 to tylko z tego gniazda TV odbiera sygnał w danym momencie. Przełączenie na PC powoduje konieczność podpięcia obrazu po kablu DVI i dźwięku po małym jacku. Nawet na schematach złącze PC oznaczane jest jako dwa oddzielne gniazda. No i tak było w modelach z którymi ja miałem do czynienia. Jeśli jednak uda Wam się "przekonać" TV do odbioru obrazu po HDMI i dźwięku po PC to będzie to dla mnie ciekawa nowość.
arik92 napisał(a):
@maqll, z tego co widzę na umieszczonym przez Ciebie zdjęciu w ustawieniach dźwięku Wejście PC audio jest ustawione na PC, przestaw to na HDMI 1 i zobacz czy jest dźwięk.
Mam rozwiązanie, przed chwilą sprawdziłem. Kurcze, że też wcześniej na to nie wpadłem. podłącz i zmień port na HDMI1. Pojawi się obraz. Tam możesz zmienić częstotliwość na 50Hz i ponownie wyłączyć dźwięk HDMI...
http://img232.imageshack.us/img232/2613/panelnvidiadwik.jpg
Jak kombinowałeś coś z ustawieniami dźwięku w LCD, to możesz je wyzerować, czy przywrócić ustawienia fabryczne... Czy działa?
Zimny napisał(a):
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. Uważasz, że podłączenie kablem DVI-HDMI i osobno minijack-minijack nie powinno działać? No to sorki, ale sam nie raz testowałem to podłączenie i działa.
Masz...
http://www.sony.pl/hub/telewizory-lcd-bravia/6/3/article/id/1237477844859
Jak uruchomisz stronę, poczekaj...http://img402.imageshack.us/img402/6882/podaczeniekompa.jpg
Takie podłączenie powinno być również opisane w każdej instrukcji telewizora. I jestem przekonany, że w tym przypadku również uda się uruchomić dźwięk.
A mam jeszcze taki kabelek jack - cincze. Jak wtedy ustawić w TV?
Witam. Posiadam TV 32ex710 chcialbym podłaczyć go pod PC , mam pytanie jakim kablem najlepiej to zrobic? Karta graficzna w PC to NVIDIA GeForce 8600 GT ...
Okazuje się, że najlepiej jest zrobić tak jak to opisał Zimny (załączony filmik). Dzięki temu rozwiązaniu sygnał jest przesyłany najlepszym w Twoim przypadku kablem (DVI).
................