anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55EX720 vs 46NX720

profile.country.pl_PL.title
gkasp-----
Początkujący

55EX720 vs 46NX720

Witam użytkowników forum.

Jestem przed zakupem jednego z dwóch wymienionych wyżej TV...
i mam dylemat - który model wybrać...
cena obu jest praktycznie taka sama ok 6000 PLN

zgodnie z informacjami marketingowymi oba modele są TV 3D... pomimo, że w informacji na my sony, seria EX jest w HD; a w 3D są wyróżnione serie NX, LX i HX

kila danych środowiskowych...
- TV ma być 3D - innego chyba nie ma sensu kupować
- różnica w wyglądzie przemawia na korzyść NX
- wielkość matrycy na korzyść EX
- TV będzie współpracowało z tunerem Ariva 120 - na którym będzie Cyfra+
- odległość do ekranu około 2,2m
- TV będzie podłączony do HiFi 5.1
- mam już adapter WiFi UWA BR100 na USB
- mam PS3 - podłączony do 40EX500

który model waszym zdaniem bardziej opłaca się kupić... 46NX720 czy 55EX720 ?

11 ODPOW. 11
cogito.
Początkujący

gkasp napisał(a):

nie wiem czy różnica w cenie odzwierciedla różnicę w jakości...

46HX820 jest obecnie jednym z najlepszych telewizorów w ofercie Sony. Warto wziąć go pod uwagę. Cena wyższa, ale przy takim zakupie będzie widać różnicę. Proponuję też ponegocjować cenę ze sprzedawcą ;-)

Pozdrawiam
cogito

Zimny_
Użytkownik

gkasp napisał(a):

nie wiem czy różnica w cenie odzwierciedla różnicę w jakości...

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Osobiście myślę, że różnica w cenie odzwierciedla różnice technologiczną między tymi modelami. Sam silnik jest rewelacyjny, pokrycie matrycy, Motionflow. HX820 jest bardziej zaawansowanym telewizorem.
Jednak jestem przekonany, że czy wybierzesz EX720, NX720, również będziesz zadowolony - modele te również są fajne. Obecnie posiadam EX720 i obraz HD na nim jest świetny. Na wyższych modelach jest najzwyczajniej lepszy obraz, lepsza jakość 3D, lepszy obraz SD. Tylko czy jest potrzebny jeszcze lepszy obraz, jeśli ma się ograniczony budżet? Pozostałe pieniążki można albo zaoszczędzić, albo dołożyć np. na lepsze kino domowe.
Również polecam sprawdzenie tych modeli w sklepie. Tylko polecam przeglądanie tych samych materiałów, i spędzenie przynajmniej paru minut przy jednym odbiorniku.

gkasp napisał(a):

amplituner - Technics SA-AX720 - ma chyba ze 100 lat :) - ale mam do niego sentyment...

Sprzęt fajny, tylko jego największym minusem jest ograniczona liczba wejść i brak nowych dekoderów dźwięku.. Sentyment - to można zrozumieć :smileythumbsup: