anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55HX920 i SU-B551S - jak podłączyć?

profile.country.pl_PL.title
LEM-----
Początkujący

55HX920 i SU-B551S - jak podłączyć?

Witam

Niedawno stałem się posiadaczem:

1. Telewizor 55HX920
2. Kino domowe BDV-E980W
3. TV Stand SU-B551S

Podstawka i kino domowe są podłączone do telewizora poprzez HDMI. Jednak dopóki nie odłączę od telewizora HDMI dedykowanego do kina domowego, podstawka nie zadziała. Muszę po prostu z tyłu telewizora ręcznie odpinać kable, a jak chcę korzystać z kina domowego to z powrotem ręcznie muszę wpiąć kabel HDMI. Sprzęt kosztował blisko 16 tys. PLN i takie rozwiązanie w tej klasie zaawansowanej elektroniki, wydaje się co najmniej nieporozumieniem. Jestem przekonany, że coś źle robię.

Zatem uprzejmie poproszę o informację w jaki sposób powinienem połączyć te trzy urządzenia ze sobą, aby można było używać zamiennie SU-B551S i BDV-E980W. Chodzi o głośniki: w jaki sposób można wybrać, że np. audycji telewizyjnej chcę w danym momencie słuchać przez głośniki w podstawce, albo przez głośniki kina domowego? W instrukcjach obsługi nie udało mi się znaleźć tych informacji.

Z poważaniem,
LEM

5 ODPOW. 5
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Obawiam się, że może być trudno.
Możesz napisać do jakich wejść HDMI w TV masz aktualnie podłączone poszczególne elementy - kino, podstawka. Czy masz jeszcze jakieś inne urządzenia - dekoder?

LEM-----
Początkujący

Witam,

HDMI1: PODSTAWKA TV
HDMI2: DEKODER
HDMI3: KINO DOMOWE
HDMI4: PLAYSTATION3

Dodatkowo kino domowe jest połączone z TV kablem optycznym.

Pozdrawiam.

sadam_
Użytkownik

Połączenie wygląda ok. Może w czwartek lub piątek uda mi się zestawić podobny zestaw i może będę mógł napisać coś więcej.

LEM-----
Początkujący

Dziękuję za informację.

sadam_
Użytkownik

Niestety nie mam dostępu do podstawy, więc nie jestem wstanie zestawić połączenia. :( Przy najbliższej okazji postaram się to zrobić.