Podziel się wrażeniami!
Witam użytkowników forum.
Jestem przed zakupem jednego z dwóch wymienionych wyżej TV...
i mam dylemat - który model wybrać...
cena obu jest praktycznie taka sama ok 6000 PLN
zgodnie z informacjami marketingowymi oba modele są TV 3D... pomimo, że w informacji na my sony, seria EX jest w HD; a w 3D są wyróżnione serie NX, LX i HX
kila danych środowiskowych...
- TV ma być 3D - innego chyba nie ma sensu kupować
- różnica w wyglądzie przemawia na korzyść NX
- wielkość matrycy na korzyść EX
- TV będzie współpracowało z tunerem Ariva 120 - na którym będzie Cyfra+
- odległość do ekranu około 2,2m
- TV będzie podłączony do HiFi 5.1
- mam już adapter WiFi UWA BR100 na USB
- mam PS3 - podłączony do 40EX500
który model waszym zdaniem bardziej opłaca się kupić... 46NX720 czy 55EX720 ?
Telewizorki w zasadzie różnią się tym że nx ma wifi, ex wi fi ready ale jak pan ma odbiornik to to nie problem i jakością obrazu. Nie wiem jak z wielkością bo na 2,2 m 55 cali to dla mnie by było za dużo.
Można by tu też dołożyć 500zł i kupić kdl-46hx820 i to już jest jeden z najlepszych sony bravia (200hz podkręcone do 400hz, wi fi, konwersia z 2d do 3d), obraz bardzo dobry.
Jest jedna ważna różnica między nx a ex, nx ma na przodzie takie szkło zwane 'gorila glass' które sie nie rysuje i nadaje ładny wygląd. I hx też je posiada.
stronka do porównania:
http://www.sony.pl/comparison/kdl46hx82 ... 5ex720baep
Wybór należy do pana i ja na pana miejscu bym poszedł do jakiegoś sklepu i obejrzał wszystkie trzy.
dokładnie jak przedmówca napisał z tej odległości na kanałach SD będziesz miał pixeloze , dorzuć do HX-a , tak z ciekawości EX nie ma konwersji 2d >3D ?
ex i nx mają
EX720 posiada konwersję 2D do 3D. Chyba wszystkie BRAVIA 3D posiadają tę funkcję.
Bardzo dobry pomysł z propozycją 46HX820. Jest to odbiornik prawie najwyższej klasy. Jedną z najważniejszych różnic jest zastosowanie najlepszego procesoru obrazu X-Reality PRO - który posiada więcej i bardziej zaawansowanych procesów obróbki obrazu. Do tego 200Hz, co przydaje się nie tylko w 2D, ale i w 3D.
gkasp napisał(a):
TV będzie podłączony do HiFi 5.1
No właśnie nie, np hx800 nie posiada tej funkcji a jest w podobnej cenie co ex720.
Jak się nie wie to się nie mówi
wilan97 napisał(a):
No właśnie nie, np hx800 nie posiada tej funkcji a jest w podobnej cenie co ex720.
Jak się nie wie to się nie mówi
Zimny napisał(a):
(...)
Dokładniej jaki system HiFi?
wilan97 napisał(a):
Wybór należy do pana i ja na pana miejscu bym poszedł do jakiegoś sklepu i obejrzał wszystkie trzy.
W media markcie i ww euro są te telewizory
Ceny z media:
kdl46-ex720 ok 4,500zł
kdl46-nx720 różnica tylko toche w obrazie i ma to gorila glas 6000zł
kdl46-hx820 teraz według mnie najlepszy bravia oprócz hx920, oksztuje ok 6500zł
Ja osobiście mam zamiar kupić kdl46-ex720 bo nie mam zamiaru płacić zbyt dużo pieniędzy, a telewizor i tak jest z górnej półki. Tylko kupie wi fi i okularki, i będzie fajnie ;D