Podziel się wrażeniami!
Witam, jestem nowym posiadaczem i mam pytanie dotyczace wspomnianego problemu. Ostatnio dość duzo patrzę na pilkę nożną w c+ (sd-hdmi) i męczy mnie efekt falowania kolo pilkarza. Co trzeba zrobić żeby efekt ten znikł? Może ktoś poda ustawienia które zniwelują ten efekt? Mam tez takie pytanie że podczas ogladania filmu, wiadomosci itp jak jest czarne, ciemne tło np kolo w czarnym garniaku w jasnym pokoju to na jego ubraniu pojawiaja się jak by jasne plamki (chyba mowi się na to duchy)
Mam właczone na standard opcje Motionflow (czyli takiego efektu nie powinno być)
Witaj,
jaki masz dekoder Cyfry i z jakiego kabla HDMI korzystasz? Korzystałeś może z ustawień z tego wątku:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=209&t=8274
Zimny napisał(a):
Witaj,
jaki masz dekoder Cyfry i z jakiego kabla HDMI korzystasz? Korzystałeś może z ustawień z tego wątku:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=209&t=8274
Czy możesz jeszcze sprawdzić wersję oprogramowania dekodera? Czy ustawienia które były podane wyżej poprawiły jakość?
Generalnie ten model nie powinien pozostawiać takiego efektu. Za to niektóre dekodery PACE 500 mają problemy z obrazem.
Zimny napisał(a):
Czy możesz jeszcze sprawdzić wersję oprogramowania dekodera? Czy ustawienia które były podane wyżej poprawiły jakość?
Generalnie ten model nie powinien pozostawiać takiego efektu. Za to niektóre dekodery PACE 500 mają problemy z obrazem.
Z Twojego pierwszego posta wnioskuję że oglądasz canal+ w sd. Może receptą jest oglądanie programu w hd? Mam taki sam układ jak Ty: canal+ z pace pvr 500 i tv hx800 i nie zauważyłem takiego problemu.
Morszczuk napisał(a):
Z Twojego pierwszego posta wnioskuję że oglądasz canal+ w sd. Może receptą jest oglądanie programu w hd? Mam taki sam układ jak Ty: canal+ z pace pvr 500 i tv hx800 i nie zauważyłem takiego problemu.
rechma napisał(a):
co mialeś na mysli że niektóre dekodery PACE 500 mają problemy z obrazem - jakaś seria, jesli tak to podaj nr
rechma napisał(a):
ale masz sd czy hd?
Wg mojej wiedzy PACE 500 od Cyfry nie cieszą się zbyt dobrą opinią. Losowo trafiają się modele w których występuje efekt taki jak opisany powyżej. Nie pomaga nic poza wymianą sprzętu. Być może rozwiązali już ten problem poprzez aktualizacje firmware, ale na ten temat nic na razie nie wyczytałem.