anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

46hx800 i otoczka koło pilkarza

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

46hx800 i otoczka koło pilkarza

Witam, jestem nowym posiadaczem i mam pytanie dotyczace wspomnianego problemu. Ostatnio dość duzo patrzę na pilkę nożną w c+ (sd-hdmi) i męczy mnie efekt falowania kolo pilkarza. Co trzeba zrobić żeby efekt ten znikł? Może ktoś poda ustawienia które zniwelują ten efekt? Mam tez takie pytanie że podczas ogladania filmu, wiadomosci itp jak jest czarne, ciemne tło np kolo w czarnym garniaku w jasnym pokoju to na jego ubraniu pojawiaja się jak by jasne plamki (chyba mowi się na to duchy)
Mam właczone na standard opcje Motionflow (czyli takiego efektu nie powinno być)

18 ODPOW. 18
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
jaki masz dekoder Cyfry i z jakiego kabla HDMI korzystasz? Korzystałeś może z ustawień z tego wątku:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=209&t=8274

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

Zimny napisał(a):

Witaj,
jaki masz dekoder Cyfry i z jakiego kabla HDMI korzystasz? Korzystałeś może z ustawień z tego wątku:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=209&t=8274

Dekoder to PACE 500 natomiast kabel jest firmy MRS model MRS -171 (kupiony 3 lata teMU)

Zimny_
Użytkownik

Czy możesz jeszcze sprawdzić wersję oprogramowania dekodera? Czy ustawienia które były podane wyżej poprawiły jakość?
Generalnie ten model nie powinien pozostawiać takiego efektu. Za to niektóre dekodery PACE 500 mają problemy z obrazem.

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

Zimny napisał(a):

Czy możesz jeszcze sprawdzić wersję oprogramowania dekodera? Czy ustawienia które były podane wyżej poprawiły jakość?
Generalnie ten model nie powinien pozostawiać takiego efektu. Za to niektóre dekodery PACE 500 mają problemy z obrazem.

mam aktualne oprogramowanie Pace, po wprowadzeniu ustawień podanych w mailu - efekt dalej widnieje

co mialeś na mysli że niektóre dekodery PACE 500 mają problemy z obrazem - jakaś seria, jesli tak to podaj nr

Morszczuk-----
Początkujący

Z Twojego pierwszego posta wnioskuję że oglądasz canal+ w sd. Może receptą jest oglądanie programu w hd? Mam taki sam układ jak Ty: canal+ z pace pvr 500 i tv hx800 i nie zauważyłem takiego problemu.

profile.country.PL.title
rechma
Poszukiwacz

Morszczuk napisał(a):

Z Twojego pierwszego posta wnioskuję że oglądasz canal+ w sd. Może receptą jest oglądanie programu w hd? Mam taki sam układ jak Ty: canal+ z pace pvr 500 i tv hx800 i nie zauważyłem takiego problemu.

ale masz sd czy hd?

Zimny_
Użytkownik

rechma napisał(a):

co mialeś na mysli że niektóre dekodery PACE 500 mają problemy z obrazem - jakaś seria, jesli tak to podaj nr

Nie znam szczegółów takich jak numery seryjne itp. Słyszałem od parunastu osób dziwnej charakterystyce obrazu w niektórych dekoderach PACE 500. Sam raz widziałem taki przypadek. Nie było różnicy miedzy jakością kanałów HD a SD, barwy były nienaturalne, widoczne rozmazanie obrazu. Niezależnie od ustawień telewizora (plazma Panasonic, modelu nie pamiętam). Znajomy wymienił dekoder na inny, wszystko było ok. Było to zaraz po wejściu dekoderów do oferty Cyfry. Czytałem, że możliwe były jakieś błędy w oprogramowaniu, albo po prostu pojedyncze uszkodzenia urządzeń. Jednak nie jestem serwisantem dekoderów Cyfry, nie znam dokładnych informacji, ani szczegółów.
To, że taki przypadek miał miejsce, nie musi oznaczać tego samego uszkodzenia u Ciebie. Kanały SD Cyfry są w miarę dobrej jakości. Efekt rozmycia nie powinien występować na HX800. Zmiana SD na HD na pewno poprawiłaby jakość, ale to są dodatkowe koszty (chyba to zależy od pakietu jaki masz wykupiony).

Morszczuk-----
Początkujący

rechma napisał(a):

ale masz sd czy hd?

HD

cogito.
Początkujący

Wg mojej wiedzy PACE 500 od Cyfry nie cieszą się zbyt dobrą opinią. Losowo trafiają się modele w których występuje efekt taki jak opisany powyżej. Nie pomaga nic poza wymianą sprzętu. Być może rozwiązali już ten problem poprzez aktualizacje firmware, ale na ten temat nic na razie nie wyczytałem.