anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Re: witmann - Meksyk! - część 3 - piramidy

witmann
Początkujący

Re: witmann - Meksyk! - część 3 - piramidy

Zaczniemy od czerni i bieli.
Frombork, lipiec 2007.
Sprzęt: Dynax 7D + 18-70/3.5-5.6

327 ODPOW. 327
profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Oba ostatnie 'mie' się widzą. W 14 dłuższy czas rozmył dłonie - dobrze to współgra całością kadru.
13 - z jednej strony zachwyca, ale po chwili zaczynam się zastanawiać. Mnie osobiście przeszkadza coś z łokciem prawej ręki. Podoba mi się linia horyzontu, która można by rzec jest jedną z linii trójpodziału. Twarz w pobliżu mocnego punktu bardzo zwraca uwagę, ale zaraz później przesuwam wzrok w kierunku prawego łokcia...
Dobre światło.
Jakie są Twoje odczucia na temat tego zdjęcia?
Mnie się bardzo podoba, ale skoro już mogę wyrazić to, co widzę to piszę...

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

13 :c4

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

Witek 13 rewelacja :c4 bardzo na tak :thumbsup:

witmann
Początkujący

Dziękuję wszystkim za parę słów komentarza :)

Deviant - bardzo się cieszę, że napisałeś tak dokładnie co sądzisz o tych zdjęciach :)
Masz rację - prawy łokieć wyszedł nienaturalnie - zauważyłem to dopiero podczas obróbki, jednak niestety nie wiem, co jest przyczyną. Zapewne nienaturalne ułożenie rąk. Specjalnie starałem się umieścić głowę, a konkretniej oczy w okolicach mocnego punktu. Osobiście uważam, że zdjęcie byłoby jeszcze lepsze, jakby pozbyć się jaśniejszego fragmentu kamienia w lewym dolnym rogu - odrobinę odwraca uwagę, jednak przycięcie zdjęcia z tej strony zakłóciłoby trójpodział. Wybrałem "mniejsze zło" ;)

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

witmann napisał(a):

Osobiście uważam, że zdjęcie byłoby jeszcze lepsze, jakby pozbyć się jaśniejszego fragmentu kamienia w lewym dolnym rogu - odrobinę odwraca uwagę, jednak przycięcie zdjęcia z tej strony zakłóciłoby trójpodział. Wybrałem "mniejsze zło" ;)

Cholera z tym jaśniejszym fragmentem to mnie zagiąłeś. Dokładnie o tym samym pomyślałem, ale później wydawać mi się zaczęło, że może się czepiać będę pierdół pisząc o tym...

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

13. Zgadza się. Wcześniej nie chciałem urazić witmanna, bo jego modelka to piękna, szczupła kobieta. Przez to ułożenie ramion wygląda jednak mniej atrakcyjnie, jakby była wychudzonym manekinem z wybiegu na pokazie mody. Ramię wydaje się być nieproporcjonalnie chude. Często zdarza się ( mi też nie jeden raz) zapatrzyć się w oczy i coś przeoczyć. ;)
Co do nieostrości głazu to już tu nie trzeba dodawać nic...

witmann
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

13. Zgadza się. Wcześniej nie chciałem urazić witmanna,

Urazić mnie czym? Stwierdzeniem, że jakiś element wyszedł nienaturalnie? Zdaję sobie sprawę, że to możliwe, kwestia (nie)odpowiedniego ułożenia ramienia :)
Dzięki za uwagi :)

witmann
Początkujący
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Oczy na tak ale strugany fotel ma nieszczególny kadr i średnio wygodne ułożenie modelki no i to coś dłubane, nieostre z przodu.

witmann
Początkujący

Dzięki za komentarz :)
Z tym nieostrym dłubanym to miałem taką wizję, ale chyba faktycznie średnio udana. Natomiast co do pozy modelki - to spontaniczne foto, zrobione podczas jej wygłupów na krześle. Jakoś je lubię :)