Podziel się wrażeniami!
Zaczniemy od czerni i bieli.
Frombork, lipiec 2007.
Sprzęt: Dynax 7D + 18-70/3.5-5.6
Oba ostatnie 'mie' się widzą. W 14 dłuższy czas rozmył dłonie - dobrze to współgra całością kadru.
13 - z jednej strony zachwyca, ale po chwili zaczynam się zastanawiać. Mnie osobiście przeszkadza coś z łokciem prawej ręki. Podoba mi się linia horyzontu, która można by rzec jest jedną z linii trójpodziału. Twarz w pobliżu mocnego punktu bardzo zwraca uwagę, ale zaraz później przesuwam wzrok w kierunku prawego łokcia...
Dobre światło.
Jakie są Twoje odczucia na temat tego zdjęcia?
Mnie się bardzo podoba, ale skoro już mogę wyrazić to, co widzę to piszę...
13
Witek 13 rewelacja bardzo na tak
Dziękuję wszystkim za parę słów komentarza
Deviant - bardzo się cieszę, że napisałeś tak dokładnie co sądzisz o tych zdjęciach
Masz rację - prawy łokieć wyszedł nienaturalnie - zauważyłem to dopiero podczas obróbki, jednak niestety nie wiem, co jest przyczyną. Zapewne nienaturalne ułożenie rąk. Specjalnie starałem się umieścić głowę, a konkretniej oczy w okolicach mocnego punktu. Osobiście uważam, że zdjęcie byłoby jeszcze lepsze, jakby pozbyć się jaśniejszego fragmentu kamienia w lewym dolnym rogu - odrobinę odwraca uwagę, jednak przycięcie zdjęcia z tej strony zakłóciłoby trójpodział. Wybrałem "mniejsze zło"
witmann napisał(a):
Osobiście uważam, że zdjęcie byłoby jeszcze lepsze, jakby pozbyć się jaśniejszego fragmentu kamienia w lewym dolnym rogu - odrobinę odwraca uwagę, jednak przycięcie zdjęcia z tej strony zakłóciłoby trójpodział. Wybrałem "mniejsze zło"
13. Zgadza się. Wcześniej nie chciałem urazić witmanna, bo jego modelka to piękna, szczupła kobieta. Przez to ułożenie ramion wygląda jednak mniej atrakcyjnie, jakby była wychudzonym manekinem z wybiegu na pokazie mody. Ramię wydaje się być nieproporcjonalnie chude. Często zdarza się ( mi też nie jeden raz) zapatrzyć się w oczy i coś przeoczyć.
Co do nieostrości głazu to już tu nie trzeba dodawać nic...
Tomek69N napisał(a):
13. Zgadza się. Wcześniej nie chciałem urazić witmanna,
Kolejne dwa z szuflady
Oczy na tak ale strugany fotel ma nieszczególny kadr i średnio wygodne ułożenie modelki no i to coś dłubane, nieostre z przodu.
Dzięki za komentarz
Z tym nieostrym dłubanym to miałem taką wizję, ale chyba faktycznie średnio udana. Natomiast co do pozy modelki - to spontaniczne foto, zrobione podczas jej wygłupów na krześle. Jakoś je lubię