Podziel się wrażeniami!
Zaczniemy od czerni i bieli.
Frombork, lipiec 2007.
Sprzęt: Dynax 7D + 18-70/3.5-5.6
Kinga podoba Mi się
witaj po przerwie Mam nadzieję, że zasypiesz Nas zdjęciami Masz sporo do nadrobienia
pozdrawiam
Zdecydowanie piękna modelka, ale nie o tym chciałem.
Nieco szkoda uciętych dłoni, może z innym układem dłoni było by ciekawiej. W drugim portrecie wydaje mi się, ze trochę za jasno na twarzy. Tak czy siak, to moja osobiste 'zmiany' które bym próbował zmienić.
Bez względu na to co napisałem - bardzo ciekawe portrety. Wielki plus za naturalność.
Jeszcze zapytam - dopalałeś lampą, czy odbijałeś od blendy (stawiam na lampę)?
Piekna modelka i piekne foty, mi się bardzo podobają
Modelka klasa. Nie będę oryginalny fotki tez
Dziękuję wszystkim za wizytę i komentarze
Paulino - witaj również Nie wiem czy to będzie "zasypanie" zdjęciami, bo praktycznie przez pół roku nie miałem aparatu w dłoniach z powodu pochłaniających czas zajęć na uczelni, niemniej kilka dni temu wyszła ta sesja i trochę zdjęć z niej zamierzam tutaj pokazać
Deviant - dziękuję za głębszą i bardziej analityczną wypowiedź. Jeśli chodzi o dłonie - być może. Mnie one jednak nie przeszkadzają - wolę mieć odrobinę ciaśniejszy portret, nawet jeśli wymaga to cięcia ciała Byle tylko to cięcie było wzdłuż stawów.
Zbyt jasna twarz - wiele zależy od monitora, u mnie na przykład jest ok. Na pewno nie ma na tym zdjęciu przepałów (jeśli nie liczyć kilkudziesięciu pikseli białego koloru w miejscu, gdzie słońce zadziałało jako światło konturowe (na krawędzi kolana i dłoni z okularami).
Doświetlałem blendą. Srebrną przerobioną na białą za pomocą obrusa
38 i 37 naprawdę udane. fajne światło i b.ładna modelka.
mi ucięte ręce nie przeszkadzają.
38 i 37 naprawdę udane. fajne światło i b.ładna modelka.
Anima vilis, doslav - dzięki za komentarz
Kolejne...
Szkoda trochę przepalenia na dłoniach, ale portret ma moc!