Podziel się wrażeniami!
chce tu zamieszczać fotki do ogółnej krytyki i prosze innych o niewstawianie swoich fotek w tym poście!!!
czekam na krytyke do zdjęcia kieliszka
nawet nie zauważyłem że leci (chyba troche wcięty byłem jak je robiłem) Thx
Mi się "87" bardzo podoba
Jadąc na lotnisko byłem kiedyś tak chwilę przed świtem na dworcu w Kolonii, tylko tam kurde takiego spokoju nie było:( Non stop jakiś pociąg wjeżdżał odjeżdżał...:/
Adnośnie zdjęć z samolotów, do braw się dołączam
Czemu kurde mój samolot nigdy takich czystych szyb nie ma?:)
alpol6 napisał(a):
mam dziwne wrażenie że w zakładce luzne rozmowy o fotografi niema sensu wystawiać fotek ogląda je 4-6 osób
może dało by sie założyć jakiś wątek osobny do galeri osób nie posiadających sony a chcących porad zaawansowanych użytkowników aparatów (ja czekam tylko na jakiś zastzryk gotówki i zakupuje jedną z ALF (zobaczymy na jaką fundusze pozwolą)
jakieś tam fotki daeno mnie tu nie było no i za tydzień niebędzie przez miesiąc wyjazd do włoch
(pytanie z innej beczki) byłem w sklepie pytałem sie o sony A900 spzedawca odradził i zaproponował NIKONA D700 mówiąc że liczy sie marka (niemiałem wgłądu do specyfikacji więc nie mogłem z nim pogadać) a moje pytanie do dlaczego w sklepach polecają przeważnie Nikona zamiast Sony??
(mierze tak wysoko (a900) perspektywa bardzo dobrej roboty za dobre pięniążki)
mały wypad
powiedzcie czy nieprzesadziłem z przeróbką
pytanie dotyczące osób które leciały samolotem z aparatem
a dokładnei chodzi mi o to czy w bagażu podręczym moge mieć całe okablowanie do aparatu+pamięci (archos gmini400) + telefon wraz z ładowarkami oraz aldowarka do baterii (razem troche kabli jest tak więc niewiem jak z tym będzie na lotnisku prosze o odp (wylatuje w środe)
Bez problemu możesz wszystko zabrać w podręcznym (nieraz miewałem więcej takich zabawek) - byle byś się w wymiarach zmieścił (oraz wadze)
Choć np. taki EasyJet nie wymaga wagi w bagażu podręcznym - tylko wymiary. Zdarzało mi się lecąc z nimi, że podręczny był sporo cięższy od rejestrowanego
dzięki za odpowiedz bo zastanawiałem sie czy wpuszczą mnie z elektroniką na pokład
Zabrać możesz na pokład zawsze jeśli przeszedł sprzęt przez bramki. Najczęściej zatrzymują na bramkach scyzoryki, śrubokręty i płyny powyżej 100ml ale to ostatnie zależy od lotniska. Na niektórych nie wniesiesz dwóch złotych w kieszeni a gdzie indziej różne podejrzane cuda zupełnie nie krzyczą na bramce. Kiedyś wnosiłem pamiątkową kostkę specyficznego, skandynawskiego sera który przypominał C4...i trochę mnie przemacali. Nie raz moja torba podręcznego uzbrojona w aparat, laptopa i zestaw mobilnego internetu wyglądała na rtg jak zestaw podstawowy pana Bin Ladena...Po bramkach możesz kupić np. na bezcłowym nawet wieżę stereo, Encyklopedię Britanica, sześciopak piwka, albo litr wysokoprocentowego i spakować to w szesnaście reklamówek i nikt ci nie przeszkodzi w tym byś wniósł to na pokład...biznes to biznes a na lotnisku pewnie sporo muszą sklepy płacić czynszu i haraczu też rzecz jasna...
To ja może napiszę, żebyś broń Boże nie spakował tego sprzętu do bagażu głównego Od zwykłej rozpier...chy sprzętu po upadku torby z dużej wysokości po zwykłą, bezczelną kradzież.