anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

oldguest
Początkujący

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

Witam, mój debiut na tym forum. :) Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:

797 ODPOW. 797
oldguest
Początkujący

niestety skrzynki się usunąć nie dało 😜

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Jak się nie da jak się da :P
o tak

oldguest
Początkujący

hihi :P ja niestety mówię o takim naturalnym usunięciu ^ ^ nie bawię sie zbyt dużo w PS'ie, a co za tym idzie nie znam go dokładnie :P

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Też nie znam dobrze PS, ale stempel jest bardzo przydatny.

oldguest
Początkujący

kiedyś używałam tego urządzenia :c18 ale zawsze wyglądało mi to strasznie nienaturalnie, i od tamtej pory stempelkuję i usuwam tylko niedoskonałości na twarzy :P

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

coolds napisał(a):

hihi :P ja niestety mówię o takim naturalnym usunięciu ^ ^ nie bawię sie zbyt dużo w PS'ie, a co za tym idzie nie znam go dokładnie :P

To nie pozostaje nic innego, jak zatrudnić "murzyna" do retuszu. Retusz zdjęć był od samego początku fotografii, jej nieodzownym elementem. Teraz są tylko nieco większe możliwości (i nie mam na myśli kolaży, czy fotomontaży - choć i one były stosowane na długo przed powstaniem photoshopa).

A wersja Mateusza to jest to, o co mi chodziło. BTW - jest jeszcze inny sposób - znaleźć miejsce wolne od "przeszkadzajek", które nie są treścią zdjęcia :c20

------------------------------
fotoamator
oldguest
Początkujący

no to mówię, retuszuję - ale tylko twarze ;) a co do miejsca bez przeszkadzajek, moja mała mieścina jest brzydka i bardzo zaniedbana i zawsze wszędzie znajdzie się jakieś ale 😜

oldguest
Początkujący

i ostatnie trzy zdjęcia z sesji z Patrycją, osobiście jestem fanką 280 : D i tego pięknego bliku na 1 planie.; )

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

280 - świetny pomysł! Bardzo mi się podoba, tylko szkoda że kapelusz przycięty...

oldguest
Początkujący

moja mania, wszystko przycinam, docinam. kombinuję :)