Podziel się wrażeniami!
Witam, mój debiut na tym forum. Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:
Te zdjęcia są takie jasne, że na poczatku w ogóle nie zauwazyłam tego świecznika. Jak dla mnie trochę za bardzo się wszystko zlewa ze sobą.
ale przecież przepalenie nie jest czymś złym. od zawsze to robię w mniejszym czy tam większym stopniu ; ponieważ lubię tą małą wyrazistość
Czasami nie jest, ale np. w 276 przepalenie zlewa się z modelką tak, że ona praktycznie straciła kolano i przez to zamiast skupiać się na modelce to ja próbuję wypatrzeć gdzie jej się to kolano naprawde kończy.
a to już zależy kto na czym gustuje, bo jeżeli dla Ciebie w zdjęciu są ważne kolana to ta obróbka ci się nie spodoba, a dla kogoś kto na pierwszy rzut oka patrzy na twarz modelki będzie to idealne, ponieważ z tych przepaleń ładnie wychodzą włosy modelki które hym.. oddzielają jej twarz od przepalonej "plamy" ale to już kwesta gustu
Dobrze bronisz swoje zdanie, ale ja jednak mojego nie zmienie. Inne Twoje zdjęcia mi się podobają, ale te ostatnie do końca mi podeszły
ja tylko bronię; nie zmuszam cię słowem do zmiany zdania
Mi bardzo przypadła do gustu sesja z przepałami, sama też lubię przepały
M; Patrycja,
jeden z dwóch wrzutów z nią w roli głównej osobiście jestem fanką 277 : P
Kolorowa dziewczyna Bardzo mi się podobają wszystkie trzy zdjęcia, więc nie wyznaczę faworyta
Dla mnie faworytem jest 278.
A raczej byłoby, gdyby nie ta skrzynka (gaz, bezpieczniki?) na drugim planie...